Medica Medica Aestetica

Početna - blog - Saveti - Podmlađivanje regije oko očiju: koji je najbolji nehirurški tretman?

Podmlađivanje regije oko očiju: koji je najbolji nehirurški tretman?

Oči se smatraju ogledalom duše jer odaju emociju koja obeležava vaš duh. One igraju ulogu u komunikaciji. Ali kada regija oko očiju počne da stari, pojave se podočnjaci, bore i natečenost, izgled vašeg lica se nažalost menja. Oči počinju da odaju tužan ili umoran izgled.

Zato je veoma važno da vodite računa o regiji oko očiju.

Starenje regije oko očiju

Koža regije oko očiju je veoma tanka i osetljiva. Lakše se bora i sklona je pojavi ranih znakova starenja više nego na drugim mestima na vašem licu i telu. Gornji i donji kapci su veoma pokretni. Dnevno napravimo oko 15.000 treptaja, što postepeno dovodi do slabljenja potpornih vlakana i opuštanja kože kapaka. Rezultat: pojavljuju se bore u ovoj regiji.

Ponekad već u 30-im godinama počinju da se pojavljuju znaci starenja u predelu oko očiju. Ova regija je veoma osetljiva, pokretna i sklona promenama. Koža je izuzetno tanka i siromašna kolagenom, često prva na udaru kada su u pitanju rani znaci starenja.

Kada se kapak spusti, vaše lice počinje da izgleda umorno i gubi vedrinu. “Crows feet” i druge bore oko očiju imaju tendenciju da se produbljuju tokom vremena. Nažalost, malo koja kozmetička procedura može usporiti proces starenja kože, ali nakon dugogodišnjeg istraživanja smo ustanovili da pažljivo odabrani mezokokteli mogu i te kako podmladiti ovu regiju.

Osetljiva i nežna regija oko očiju zahteva visoku stručnost, kao i primenu najsavremenijih tretmana iz domena estetske medicine.

Koji je to savršeni tretman za podmlađivanje regije oko očiju?

Poslednjih godina estetska medicina nudi efikasnu alternativu estetsko-hirurškim zahvatima.

Pre navršene 25. godine obično nije potrebno raditi posebne estetske tretmane. Dovoljno je dva puta dnevno naneti hidrantnu kremu sa zaštitnim faktorom i u slučaju potrebe korektor za podočnjake prilagođen vašem tipu kože.

Prve fine bore oko očiju mogu se pojaviti već nakon 25. godine, tako da je ovo neka donja granica kada je vreme da počnete ozbiljnije da se brinete o pomenutoj regiji.

Fileri + mezoterapija

Za popunjavanje podočnjaka preporučuje se primena hijaluronskih filera. Vraćanjem volumena koji nedostaje eliminiše se efekat senke i momentalno poboljšava izgled.

Fresh Eyes paket tretmana pruža efikasnu terapiju regije oko očiju i uklanja fine bore. Tretman započinjemo primenom Stylage Hydromax dermalnog filera na bazi hijaluronske kiseline, a zatim koristimo INNOAESTHETICS mezoterapijske koktele za biorevitalizaciju kože.

Primenjeni mezoterapijski kokteli stimulisaće proizvodnju kolagena i sintezu elemenata koji pomažu u dubinskoj ishrani kože oko očiju. Da bi se postojeće bore uklonile na adekvatan način, uključen je i dermalni filer na bazi hijaluronske kiseline.

Savršeno učinkovit spoj koji možete dobiti u našem Fresh Eyes paketu tretmana!

Fileri + botoks

Oko pedeset mišića lica se aktivira da izrazi vaše emocije. Vremenom, bore koje na taj način nastaju se produbljuju i postaju vidljive čak i kada su ovi mišići u mirovanju. Da bismo popunili bore oko očiju, koristimo kombinaciju tretmana hijaluronskih filera i botoksa.

Extra Fresh Eyes je potpuno jedinstven paket tretmana koji se zasniva na primeni hijaluronskih filera i botoksa za osveženje i podmlađivanje osetljive regije oko očiju. Budući da je dovoljan samo jedan tretman da primetite značajno poboljšanje, ovo je idealna procedura pre bilo kakvog posebnog događaja na kojem želite da zablistate.

Botoks

Verujemo da već znate šta je botoks ali hajde da vidimo kako on deluje kada je reč o podmlađivanju regije oko očiju.

Aplikovanje botoksa u precizno određene tačke u ovoj regiji ublažiće preteranu mimiku i kontrakcije mišića.

To ne znači da ćete dobiti “zaleđen izraz”. Na ovaj način, mišić se privremeno “uspavljuje” zbog čega se postojeće bore uklanjaju a pojava novih dubokih bora onemogućava. Prve efekte videćete nakon 7-10 dana, kada botoks dostigne svoj maksimalni učinak a vi zadivljujuće rezultate u vidu osvežene kože bez bora.

Hemijski piling + mezoterapija

Vital Eyes je paket tretmana prilikom kojeg se aplikacijom pažljivo odabranog hemijskog pilinga i mezoterapijskog koktela vrši intenzivna biorevitalizacija područja oko očiju. Ovo je idealna opcija pre bilo kakvog važnog događaja gde želite da se predstavite u svom najboljem izdanju. INNOAESTHETICS Ultimate Eye Corrector hemijski piling je savršen tretman protiv starenja kože oko očiju, koji smanjuje “Crows feet” i učvršćuje opuštene kapke. INNOAESTHETICS Matrix mezoterapijski koktel, koji takođe koristimo u ovom tretmanu, efikasno obnavlja ekstracelularni matriks i podmlađuje kožu.

Naš stručni tim vam stoji na raspolaganju za konsultacije i odabir najefikasnijeg tretmana za vas.

Zapamtite – pogled je najjače oružje.

Zato ga pažljivo negujte.

Najnovije vesti
Medica Medica Aestetica
Saveti

Kada treba da vas zabrine opadanje kose i kako možete da rešite ovaj problem?

Medica Medica Aestetica
Saveti

Podmlađivanje regije oko očiju: koji je najbolji nehirurški tretman?

Medica Medica Aestetica
Zanimljivosti

Plexr Plus: Tretman koji će preporoditi vašu kožu!

Medica Medica Aestetica
Aktuelnosti

Hands On radionica u Nišu u saradnji sa Aesthetica Longavita!

Medica Medica Aestetica
Saveti

Oporavak kože nakon godišnjeg odmora: koji su najbolji jesenji tretmani?

Medica Medica Aestetica
Zanimljivosti

Mezoterapija – savremena i bezbolna estetska procedura u službi poboljšanja vaše lepote

Zakazivanje

Zakaži konsultacije putem telefona +381 62 633 659 ili kontakt forme.

    ]
    phone-icon