Početna - ordinacija - Estetska hirurgija - Temporalni lifting

Temporalni lifting

Pojava bora i finih linija na licu nisu jedini znaci starenja. Starenje i te kako može uticati i na regije obrva i čela. S godinama se predeo lica gde su obrve spušta, zbog čega možete izgledati mnogo starije i umorno.

Ukoliko niste zadovoljni izgledom gornjeg dela svog lica, možete se podvrgnuti hirurškoj proceduri poznatoj kao temporalni lifting. Postoje različite vrste tehnika za izvođenje ove operacije, u zavisnosti od specifičnih potreba pacijenta. Treba naglasiti da ova procedura nosi najmanje rizika i minimalno vreme oporavka.

Temporalni lifting je hirurška procedura koja ima za cilj da se reši opuštene kože u ovoj regiji i spuštenosti spoljašnjeg dela obrva.

Ko je dobar kandidat za ovaj postupak?

Temporalni lifting je jedna od operacija koja se izvodi kod onih pacijenata koji imaju opuštenu kožu i izražene bore kako stare. Ovo se najviše može primetiti u donjem delu čela, odnosno u
predelu obrva. Ukoliko korekcija u oblasti estetske medicine, na primer, filerima ili laserskom terapijom, nije moguća ili nije dala adekvatne rezultate – možda ćete želeti da se odlučite za ovu proceduru.

Kako se izvodi temporalni lifting?

Temporalni lifting se uglavnom izvodi zajedno sa operacijom očnih kapaka, ali se može izvesti i samostalno.

Ova hiruška procedura se izvodi u lokalnoj anesteziji sa intravenskom sedacijom ili u opštoj anesteziji. U većini slučajeva, hirurški rez se pravi iza linije kose, neposredno iznad čela, da bi se zakamuflirao ožiljak. Donje tkivo područja obrva se zatim podiže i postavlja u željeni položaj.

Šta očekivati nakon procedure?

Nakon ove procedure, možete privremeno da imate modrice, otok, utrnulost i napetost u koži, osećaj zatezanja. Iz tog razloga i radi bržeg oporavka, preporučuje se da pacijenti provode vreme u polusedećem položaju, poželjno na leđima. Takođe možete da nanosite hladne obloge na tretiranim mestima preko zavoja.

Može se vršiti i blaga masaža ožiljaka laganim pritiskom negde od 14. dana nakon operacije, o čemu ćete se svakako posavetovati sa hirurgom. Neophodno je izbegavati farbanje kose 6-8 nedelja i sunčanje lica 3-4 meseca nakon operacije.

Na osnovu pregleda, šavovi se uklanjaju 5-12 dana nakon operacije. Nakon same operacije, povratak normalnim aktivnostima je obično moguć u roku od 2-3 nedelje.

Zakazivanje

Zakaži konsultacije putem telefona +381 62 633 659 ili kontakt forme.

    ]
    phone-icon