Početna - ordinacija - Estetska hirurgija - Povećanje / podizanje zadnjice

Povećanje / podizanje zadnjice

Ukoliko želite da uvećate, podignete ili preoblikujete zadnjicu, povećanje i podizanje zadnjice može biti rešenje.

Povećanje zadnjice ili podizanje zadnjice konturiše zadnjicu i nadoknađuje male količine masti u tom području. Žene i muškarci koji uvećaju svoj donji deo tela mogu uživati u raskošnijem profilu.

Sama operacija se može uraditi bilo podizanjem zadnjice, oblikovanjem uz pomoć liposukcije ili povećanjem zadnjice implantatima ili transferom sopstvene masti.

Vrsta operacije zavisiće od novog izgleda koji želite da postignete. Operacija zadnjice uzima u obzir veličinu, oblik i kvalitet kože vaše zadnjice, kao i rezultate koje želite nakon operacije.

Podizanje se najčešće preporučuje nakon velikog gubitka težine kada može doći do opuštene kože ili viška kože.

Zašto da se odlučite za povećanje zadnjice?

Ukoliko niste zadovoljni oblikom svoje zadnjice i verujete da je njena kontura asimetrična ili ravna i da joj nedostaje volumen, postupak povećanja zadnjice može biti idealno rešenje za vas.

Kako se izvodi operacija?

Kada se izvodi povećanje zadnjice glutealnim implantatima, u tom slučaju se specijalni implantati ugrađuju u subfascijalnu ravan glutealnog mišića ili intramuskularno. Implantati su silikonski i okrugli ili ovalni. Takođe dolaze u različitim veličinama u rasponu od 200-500 ml.

Idealna veličina i oblik biće odabrani prema veličini vaše karlice, vašoj visini i željenom stepenu povećanja. Implantati u subfascijalnoj ravni imaju prednosti jer eliminišu potrebu za disekcijom mišića i značajno smanjuju rizik od povrede išijadičnog nerva.

Međutim, nedostatak ove metode je što subfascijalna ravan nije tako duboka kao intramuskularna, što čini konturu implantata istaknutijom. Prednosti intramuskularne ravni uključuju pre svega postizanje prirodne konture.

Nedostatak ove metode je što intramuskularna ravan zahteva od hirurga da preseče glutealni mišić, što produžava vreme oporavka i povećava rizik od trajnog presecanja nerava koji inervišu ovaj mišić.

Povećanje zadnjice sa transferom masti je takođe poznato kao brazilsko podizanje zadnjice u čast zemlje u kojoj je procedura razvijena. Ovaj postupak uključuje prikupljanje sopstvene masti pacijenta putem liposukcije.

Najpopularnije oblasti za liposukciju pre povećanja zadnjice su donji deo leđa, struk, bokovi, butine i stomak. Pomenuta procedura ne samo da obezbeđuje materijal za poboljšanje izgleda zadnjice, već i konturiše oblasti oko zadnjice za efektivniji rezultat.

Liposukciona mast se zatim prečišćava posebnim procesom kako bi masnoća najboljeg kvaliteta bila spremna da se ponovo unese u vaše telo.

Kako izgleda oporavak?

Od pacijenta se zahteva da nosi kompresionu odeću 24 sata nakon operacije. Tokom 1-2 nedelje od operacije treba koristiti omekšivače stolice. Takođe treba izbegavati sedenje ili spavanje na zadnjici najmanje 2 nedelje nakon operacije koja uključuje upotrebu glutealnog implantata i 8 nedelja u slučaju brazilskog podizanja zadnjice.

Izbegavajte naporne aktivnosti najmanje 4 nedelje, a većina pacijenata može da se vrati normalnim aktivnostima nakon 6-8 nedelja.

Konačne rezultate možete primetiti nakon otprilike 3 meseca od same operacije.

Zakazivanje

Zakaži konsultacije putem telefona +381 62 633 659 ili kontakt forme.

    ]
    phone-icon