Ordinacija

Ordinacija -  Medica Aestetica

“Lepota će spasiti ovaj svet.”
(Fjodor Dostojevski)

Vođeni ovom neprevaziđenom mišlju, kreirali smo jedinstven i sofisticiran svet koji ima za cilj otkrivanje vaše lepote.

Dobrodošli u ordinaciju za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju Medica Aesthetica.

Medica Aesthetica je jedan od prvih i najrenomiranijih centara estetske medicine u jugoistočnoj Evropi.

Osnivači estetsko-edukativnog centra Medica Aesthetica i Antiageing akademije su dr sci. med. Marina Stolić i dr sci. med. Dragan Stolić, vodeći stručnjaci sa bogatim iskustvom u oblasti antiaginga i plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije.

Više od decenije uspešnog, profesionalnog iskustva u primeni nehirurskih i hirurških estetskih tretmana i hiljade zadovoljnih pacijenata su naše najbolje reference.

Pored rada sa pacijentima, veliku pažnju posvećujemo edukaciji i usavršavanju lekara i kozmetičara, čime prenosimo svoje znanje i iskustvo na neke nove stručnjake, a kroz Antiaging akademiju osiguravamo da inovacije sa svetskih medicinskih kongresa budu dostupni stručnjacima i pacijentima u našem regionu.

Nema značajnije odluke od te kome ćete pokloniti poverenje kada su u pitanju vaše zdravlje i lepota.

Zato pažljivo birajte.

POPULARNI TRETMANI

Inovativni tretmani zasnovani na individualnom pristupu svakom pacijentu, stručnost i fenomenalni rezultati intervencija su razlozi zbog kojih nam pacijenti poklanjaju svoje poverenje i iznova se vraćaju.

PRE I POSLE

O rezultatima estetskih tretmana najbolje svedoče fotografije naših pacijenata pre i nakon intervencije.

ŠTA NAS NAJČEŠĆE PITATE

Koje su prave godine za estetske intervencije? Kada je prerano a kada je prekasno?

Nikada nije kasno za primenu neke od antiaging procedura i time odložite eventualne hirurške korekcije.

U dvadesetim se najčešće primenjuju mezoterapijski kokteli za svežinu lica ili PRP, rešavanje celulita ili lokalizovanih masnih naslaga, ali se takođe koriguju i nepravilnosti kojima niste zadovoljni.

U tridesetim godinama se već ozbiljnije razmišlja o antiagingu, kada se preporučuje da sa svojim doktorom napravite plan primene različitih metoda koje antiaging medicina nudi radi održavanja svežeg i mladolikog izgleda.

U četrdesetim i pedesetim godinama nikako nije kasno za početak, ali će redosled zavisiti od plana koji ce vaš lekar, specijalista plastične, rekonstruktivne i esteteske hirurgije napraviti za vas. Botox će značajno ublažiti postojeće bore ali i prevenirati produbljivanje i nastanak novih, potom hijaluronski fileri za popunjavanje postojećih bora ali i agumentaciju odredjenih delova lica koji su tokom prirodnog procesa starenja izgubili volumen i jedrinu.

Ako je to potrebno, razmišljamo i o hirurškim korekcijama, operaciji kapaka, gornjih ili donjih, operaciji grudi, liposukciji, abdominoplastici, rešavanju viška kože na nadlakticama ili butinama, fejsliftingu ili slično.

O čemu treba da razmišljam kada biram Ordinaciju ili doktora za estetske intervencije?

Obratite pažnju na godine postojanja Ordinacije, na specijalizaciju i iskustvo lekara, kao i edukacije i inovacije koje se poevezuju sa imenom lekara ili ordinacije.

Konsultacije su dobra prilika da preispitate svoja očekivanja i uporedite ih sa sugestijama koje ćete dobiti od lekara, ali i da se uverite u profesionalnost pristupa lekara ili ordinacije.

Proverite da li Ordinacija radi sa registrovanim i kvalitetnim medicinskim sredstvima i da li u svojoj praksi primenjuje inovativne tehnologije.

Najbitnije, proverite rezultate rada Ordinacije ili lekara kroz pre i posle fotografije pacijenata ili kroz izjave pacijenata.

Da li se naplaćuju konsultacije?

Konsultacije u Medica Aesthetica su besplatne. Nama je jako bitno da sa pacijentima pre bilo koje intervencije uskladimo očekivanja pacijenta i realne mogućnosti tretmana, ali i da sugerišemo estetski pristup koji je u potpunosti personalizovan i koji mora da se razlikuje od pacijenta do pacijenta.

Da li su estetske intervencije bolne?

U Medica Aesthetica se trudimo da svaki tretman učinimo maksimalno komfornim za pacijente, bilo primenom anastetskih krema ili lokalnih anestetika, bilo sedacijom u slučaju hirurških intervencija.

Takođe, nakon svake intervencije sugerišemo optimalnu primenu analgetika kojima se minimizuje bol tokom postoperativnog oporavka.

Da li estetske intervencije imaju negativne posledice?

Ukoliko se estetskim tretmanima podvrgnete kod stručnjaka sa kredibilitetom, koji primenjuje proverene materijale i tehnologije, rizik od komplikacija koje mogu nastati usled estetskih intervencija je minimalan. A u slučaju i da nastanu komplikacije, stručnjak sa kredibilitetom zna da reaguje u svakoj situaciji i neutrališe negativne efekte.

Šta učiniti ukoliko mi se ne svidi rezultat?

Ključ zadovoljstva estetskim tretmanima je postavljanje realnih očekivanja kroz konsultacije sa lekarom. Ukoliko su očekivanja usklađena sa mogućnostima estetskog tretmana, rezultat će uvek biti zadovoljavajuć.

Veliki broj neinvazivnih estetskih tretmana je reverzibilan, tako da je moguće vratiti se na početno stanje odgovarajućom intervencijom. Kod estetske hirurgije nezadovoljavajući rezultat je potrebno korigovati revizijom, odnosno ponovnom intervencijom.

Kako do ovakvih situacija ne bi dolazilo, vraćamo se na ključnu preporuku: izaberite lekare sa kredibilitetom i iskoristite konsultacije da potvrdite izvodljivost željenog rezultata.

Koliko traju rezultati estetskih tretmana?

Trajanje rezultata estetskih tretmana je individualno. Kod neinvazivnih metoda u izvesnoj meri zavisi od materijala koji se koriste, ali u najvećoj meri zavisi od indvidualnih karakteristika pacijenta.

Kod antiaging tretmana prosek trajanja efekata je od jedne do dve godine, dok su efekti kod hirurskih procedura dugotrajni. Svakako je i ovo jedno od pitanja koje treba da postavite na konsultacijama.

Kontakt

Putem kontakt forme možete da zakažete konsultacije sa našim doktorima ili se prijavite za edukacije.

    phone-icon