Početna - ordinacija - Estetski tretmani

Estetski tretmani

Estetski tretmani - Medica Medica Aestetica

Uzbudljiva oblast estetske medicine je novi trend u savremenoj medicini.  Sve veći broj ljudi shvata da je profesionalna nega zapravo deo lične higijene. To objašnjava veliku popularnost estetske medicine širom sveta.

Estetski tretmani obuhvataju sve medicinske procedure koje imaju za cilj poboljšanje fizičkog izgleda i zadovoljstva pacijenata, korišćenjem neinvazivnih do minimalno invazivnih postupaka. Treba naglasiti da specijalnost estetske medicine treba da bude takva da nastoji da ponudi usluge koje bi odgovorile na estetske potrebe i želje svih pacijenata.

Neke procedure iz oblasti estetske medicine izvode se pod lokalnom anestezijom, dok neke procedure uopšte ne zahtevaju primenu anestetika.

Pacijenti danas zahtevaju brze, neinvazivne procedure sa što kraćim vremenom oporavka i vrlo malim rizikom. Kao opšte pravilo, igla sve više zamenjuje skalpel.

Tako da se trudimo da tamo gde imamo prostora, uvek odaberemo neinvazivnu ili minimalno invazivnu proceduru.

Možete da razmotrite posetu specijalisti za estetsku medicinu ako:

  • Primećujete fizičke znake starenja na svom licu i telu. Estetska medicina se takođe smatra i vrstom anti-age medicine, jer se bavi uobičajenim znacima povezanim sa starenjem, kao što su bore i opuštenost kože. Poznato je da koža vremenom smanjuje proizvodnju kolagena, proteina koji pruža podršku kožnom tkivu, što može dovesti do opuštene kože i nakupljanja neželjene masnoće.
  • Želite da povećate svoje samopouzdanje. Bolji fizički izgled dokazano poboljšava raspoloženje, povećava samopouzdanje i dovodi do boljeg samozadovoljstva.
  • Prošli ste traumu koja je uticala na vaš izgled. Određene traumatske povrede na licu i telu, poput opekotina, mogu biti estetski neprihvatljive ili značajno smanjuju telesne funkcije.

Estetska medicina se takođe može smatrati preventivnom ili merom upravljanja određenim zdravstvenim stanjima koja potencijalno mogu promeniti fizički izgled pacijenta, uključujući gojaznost, hormonsku neravnotežu, hiperhidrozu, hirzutizam i dr.

Zakazivanje

Zakaži konsultacije putem telefona +381 62 633 659 ili kontakt forme.

    ]
    phone-icon