Otoplastika je vrsta estetske hirurgije koja uključuje korekciju ušiju. Tokom otoplastike, estetski hirurg može prilagoditi veličinu, položaj ili oblik vaših ušiju. Neki pacijenti se odlučuju za otoplastiku da bi ispravili strukturnu abnormalnost, dok se drugi odlučuju za ovu proceduru iz estetskih razloga.

Operacija obično traje od 1 do 3 sata, u zavisnosti od specifičnosti i složenosti procedure.

U nekim slučajevima može se koristiti opšta anestezija, ali se kod odraslih pacijenata najčešće koristi lokalna anestezija.

Uopšteno govoreći, otoplastika uključuje pravljenje reza, bilo na zadnjoj strani uha ili unutar nabora uha. Zatim se vrši manipulisanje tkivom uha, što može uključivati uklanjanje hrskavice ili kože, savijanje i oblikovanje hrskavice trajnim šavovima ili kalemljenje hrskavice na uvo. Šavovi se koriste za držanje uha u novom obliku ili fiksiranje hrskavice za kost iza uha.

Nakon procedure, hirurg će staviti zavoj preko ušiju. Obavezno održavajte zavoj čistim i suvim. Pored toga, tokom oporavka, izbegavajte dodirivanje ili grebanje po ušima, izaberite položaj za spavanje u kojem se ne oslanjate na uši i nosite odeću koju ne morate da navlačite preko glave.

Posle 7 do 10 dana se uklanjaju zavoji (ako se koriste) i šavovi.

Posle 1 do 2 nedelje se uglavnom možete vratiti uobičajenim aktivnostima.

Zakazivanje

Zakaži konsultacije putem telefona +381 62 633 659 ili kontakt forme.

    ]
    phone-icon