Kombinacija PRP tretmana sa hijaluronskim filerima efikasno dovodi do podmlađivanja lica.

PRP ili plazma bogata trombocitima je prava revolucija u mnogim oblastima medicine, uključujući i estetsku medicinu. Iako ovaj tretman može biti moćan sam po sebi, može biti još moćniji kada se kombinuje sa drugim tretmanima, poput dermalnih filera.

Postoje različiti načini upotrebe PRP-a u estetskoj medicini. PRP deluje tako što stimuliše isceljujuću reakciju tela, izazivajući stvaranje proteina poput kolagena koji kožu čine zategnutom i glatkom.

Hijaluronska kiselina je prirodna supstanca koja se nalazi u dubljim slojevima kože i stoga je bezbedna za primenu. Deluje kao molekularni “sunđer“, budući da za sebe vezuje čak do 1000 puta više vode od svoje težine – pa povoljno utiče na hidrataciju kože, a takođe povoljno utiče i na kolagen koji pruža potporu i elastičnost koži. Stoga je i više nego jasno zašto se hijaluronski fileri koriste za vraćanje volumena područjima koja su ga izgubila kao deo procesa starenja.

Kako se PRP kombinuje sa hijaluronskom kiselinom?

Da bi se kombinovala ova dva moćna tretmana, najpre treba dobiti PRP, odnosno plazmu bogatu trombocitima, od pacijenta putem vađenja krvi i njenog centrifugiranja. Zatim se PRP kombinuje sa HA. Ova mešavina se zatim ubrizgava u oblasti gde je pacijentu potreban dodatni volumen.

PRP + HA tretman dovodi do značajnog poboljšanja opšteg izgleda i teksture kože, uz istovremeno zatezanje i podmlađivanje kože.

Zakazivanje

Zakaži konsultacije putem telefona +381 62 633 659 ili kontakt forme.

    ]
    phone-icon