Početna - ordinacija - Estetska hirurgija - Mini Face Lifting

Mini Face Lifting

Mini face lifting je manje invazivna procedura u poređenju sa tradicionalnim zatezanjem lica, odnosno face liftingom. Ovo je hiruška intervencija protiv starenja koja redukuje količinu opuštene kože, tj. zateže vašu kožu pomoću minimalnih rezova.

Mini lifting je fantastična opcija i za žene i za muškarce koji počinju da primećuju prve znake starenja na svom licu, poput opuštene kože, i žele da suptilno poboljšaju svoj izgled, bez drastične transformacije. To je takođe dobra opcija za one kojima je potrebna procedura zatezanja lica, ali nemaju vremena ili želje da prođu kroz veću operaciju i umesto toga se odluče za mini face lifting.

Ovom procedurom se uspešno zateže koža lica, potkožno tkivo i mišići, te vaše lice postaje zategnutije i glatkije. Sama operacija traje 2-3 sata i može da se izvodi u opštoj ili lokalnoj anesteziji.

Budući da su naši pacijenti često zainteresovani za brži oporavak i manje drastične promene u svom izgledu, mini face lifting postaje sve popularnija procedura, naročito kod onih u ranim 40-im godinama. Takođe imamo pacijente koji su se već podvrgli klasičnom face liftingu, a koji sada traže brzo osveženje i minimalne korekcije uz pomoć mini liftinga.

Postoji mnogo faktora koji utiču na trajanje rezultata mini liftinga, kao što su aktivnost pacijenta, izlaganje suncu i promene težine. Pošto je mini face lifting manje invazivna procedura, rezultati će „trajati“ ili će se videti nešto kraći period od potpunog zatezanja lica. U pravim rukama, optimalni kandidat za mini lifting lica može dugo uživati u svojim rezultatima.

Što se tiče oporavka, pacijenti se oporavljaju dvostruko brže u odnosu na tradicionalan face lifting, pa se mogu vratiti svojim uobičajenim aktivnostima već nedelju dana nakon operacije. Konci se skidaju oko 10. dana nakon operacije, a ožiljak možete tretirati odgovarajućim laserom, usled čega on postaje potpuno nevidljiv za oko 3 meseca.

Koje su prednosti ove procedure?

Među glavnim prednostima povezanim sa mini face liftingom je to što se u ovom slučaju može primeniti lokalna anestezija i što je vreme oporavka znatno brže.

Iako je površina reza manja i dostiže samo površinski sloj tkiva ispod kože, mini face lifting može da podigne dublje strukture lica, bez potrebe da hirurg ide “dublje“.

Zatim postoji prednost manjeg ožiljka zahvaljujući manje invazivnoj proceduri nego kod tradicionalnog zatezanja lica. Ožiljci su skriveni prirodnim konturama lica, pa ih je obično nemoguće videti golim okom i ukoliko su vidljivi, mogu se uspešno otkloniti laserom.

Zakazivanje

Zakaži konsultacije putem telefona +381 62 633 659 ili kontakt forme.

    ]
    phone-icon