Početna - ordinacija - Estetska hirurgija - Zatezanje stomaka

Zatezanje stomaka

Zatezanje stomaka ili abdominoplastika je estetska hirurška procedura koja se koristi da bi stomak bio tanji i čvršći. Operacija podrazumeva uklanjanje viška kože i masnog tkiva sa donjeg dela stomaka u cilju zatezanja mišića i fascije trbušnog zida. Ova operacija je posebno korisna za žene koje su imale nekoliko porođaja i koje su razvile strije i opuštenu kožu na stomaku, te kod kojih je trbušni mišić oslabljen.

Ovu vrstu operacije obično traže pacijenti sa opuštenim tkivom stomaka nakon trudnoće ili velikog gubitka težine. Abdominoplastika će promeniti vaš izgled i povećati vaše
samopouzdanje.

Kako se izvodi operacija?

Operacija zatezanja stomaka se obavlja u opštoj anesteziji. Kada je u pitanju potpuna abdominoplastika, rez se proteže od jednog kuka do drugog, ali se može sakriti u zoni bikinija i kupaćeg kostima. Višak kože i masnoće se uklanja popravkom opuštenih mišića i fascije u donjem, srednjem i gornjem delu trbušnog zida. Dodatno se može primeniti liposukcija za korekciju kontura.

Tokom operacije, koža stomaka se oslobađa od mišića ispod pubisa do nivoa rebara. Ako postoji opuštenost ili kila u trbušnim mišićima, ona se popravlja, uklanja se višak kože i masnih naslaga.

Nakon obavljene operacije, rana se zatvara minimalno vidljivim šavovima i prekriva zavojem.

Kompletna abdominoplastika traje 2-4 sata u zavisnosti od veličine operacije, dok delimična abdominoplastika obično traje 1-2 sata.

Kako izgleda oporavak?

Rana se previja nakon operacije i stavlja se poseban trbušni korset kako bi se otok minimizirao i pružila podrška abdomenu. U prvih nekoliko dana abdominalna oblast može imati otok i bol.

Možete se vratiti svom poslu u roku od 2-4 nedelje, zavisno od vrste posla.

Ožiljak će izgledati crvenkasto-ružičasto prvih 3-6 meseci, može proći 9 meseci ili čak godinu dana da ožiljci izblede, dok ožiljak svakako ostaje ispod zone bikinija.

Već nakon prve nedelje od operacije primetićete novi oblik vašeg tela, a zatezanje stomaka generalno poboljšava vaš izgled i povećava samopouzdanje.

Zakazivanje

Zakaži konsultacije putem telefona +381 62 633 659 ili kontakt forme.

    ]
    phone-icon