Početna - ordinacija - Estetska hirurgija - Operacija uvećanih muških grudi

Operacija uvećanih muških grudi

Operacija uvećanih muških grudi je najefikasniji poznati tretman za ginekomastiju ili uvećane muške grudi. Cilj operacije smanjenja muških grudi je uklanjanje viška masnog ili žlezdanog tkiva kako bi se postigle ravnije i čvršće grudi.

Zbog genetike, upotrebe određenih lekova ili iz drugih neutvrđenih razloga, kod nekih muškaraca dolazi do pojave uvećanih grudi. Ginekomastija se može javiti u bilo kom uzrastu, a smanjenje muških grudi može se bezbedno i uspešno izvesti i na tinejdžerima i na odraslim muškarcima.

Iako gubitak težine može pomoći u smanjenju muških grudi, često postoji i višak tkiva žlezde, zbog čega čak i veoma mršavi pacijenti primećuju uvećane grudi. Trenutno je smanjenje muških grudi jedini efikasan tretman za ginekomastiju koji ima dugotrajne, ako ne i trajne rezultate.

Uz pomoć kvalifikovanog estetskog hirurga, procedura nudi vidljiva i trajna poboljšanja sa minimalnim ožiljcima.

Kako se izvodi operacija?

Operacija uvećanih muških grudi obično se izvodi u opštoj anesteziji i može uključivati liposukciju, eksciziju ili kombinaciju ove dve procedure.

Liposukcija može da ukloni ginekomastiju koja je posledica viška masnog tkiva. Hirurg će napraviti mikro-rezove duž bočnih strana dojke i umetnuti tanku cevčicu koja se zove kanila, radi uklonjanja viška masnog tkiva.

Ginekomastija takođe može izazvati višak kože i žlezdanog tkiva dojke, te u ovom slučaju, hirurg koristi tehnike ekscizije da odstrani tkivo.

Nakon smanjenja veličine dojke, estetski hirurg će po potrebi repozicionirati areolu i bradavicu i zatvoriti rezove šavovima.

Šta nakon operacije?

Nakon operacije uvećanih muških grudi, trebalo bi da primetite trenutno poboljšanje oblika i izgleda grudnog koša. Iako možete osećati bol nekoliko dana, bol je obično minimalan.

Iako je proces zarastanja svakog pacijenta individualan, većina pacijenata se oseća spremnim da se vrati na posao samo nekoliko dana nakon operacije, u zavisnosti od prirode njihovog posla.

Neki muškarci doživljavaju gubitak osećaja u tretiranim područjima nakon smanjenja muških grudi, ali to je skoro uvek privremeno.

Zakazivanje

Zakaži konsultacije putem telefona +381 62 633 659 ili kontakt forme.

    ]
    phone-icon