Medica Medica Aestetica

Početna - blog - Zanimljivosti - Zašto su skin boosteri toliko popularni?

Zašto su skin boosteri toliko popularni?

Možda ste upoznati sa terminom „skin boosteri“, ali se pitate čemu služi ovaj tretman i zašto vam je potreban?

“Pojačivači“ kože su dermalni fileri koji ne rade na konturisanju ili oblikovanju lica već revitalizuju kožu, poboljšavajući njen izgled, teksturu i usporavaju proces starenja. Mogu se primeniti bilo gde na licu, vratu ili rukama.

Savremeni pristup lepoti se u velikoj meri oslanja na azijski standard lepote: „staklenu kožu“ sa laganom teksturom poput porcelana koja je lišena nečistoća i fleka. Stoga skin boosteri predstavljaju kozmetičke injekcije dizajnirane za stimulaciju proizvodnje kolagena I prirodne sposobnosti kože da se regeneriše.

Ovo je nesumnjivo sjajna vest za one od vas koji se bore sa suvom ili umornom kožom, pokazuju rane znake starenja kao što su bore ili fine linije, ili samo žele da poboljšaju izgled svoje kože.

Injekcioni tretmani kože su proučavani i testirani dugi niz godina, a hijaluronska kiselina je otkrivena kao jedan od najbezbednijih i najefikasnijih sastojaka za dubinsku hidrataciju i podmlađivanje kože a i gradivni je sastojak kože.

Pa, hajde da se bliže upoznamo sa skin boosterima.

Šta su skin boosteri?

Skin boosteri podrazumevaju injekcioni tretman koji je dizajniran da pruži duboku hidrataciju koži, podstičući prirodan sjaj i blistavost.

Ovo je relativno nov koncept u estetskoj medicini koji postaje sve popularniji poslednjih nekoliko godina. Posebno se dopada onim pacijentima koji žele da uvek izgledaju sveže i prirodno.

Pojačivači kože su široko prihvaćeni kao idealni minimalno invazivni tretman koji daje glatku I hidriranu kožu, bez potrebe za invazivnijim tretmanima.

Kako deluju skin boosteri?

Skin boosteri najčešće sadrže hijaluronsku kiselinu, supstancu koja se prirodno nalazi u koži i ima sposobnost da zadržava velike količine vode. Međutim, ona se u vašoj koži sa godinama manje stvara, što ostavlja tragove na licu.

Mikroinjekcije hijaluronske kiseline hidriraju kožu i podstiču njenu elastičnost, čvrstoću i sjaj.

Možda se pitate da li govorimo o efektima koji se mogu postići i nanošenjem hidratantne kreme, međutim, treba da znate da se injekcija aplikuje mnogo dublje u kožu i traje duže.

Kada se primenjuju tehnikom mezoterapije, skin boosteri takođe pokreću mehanizme reparacije i zatezanja kože, što poboljšava konačan rezultat.

Koje su prednosti?

Najčešća upotreba ovih “pojačivača“ kože je za podmlađivanje lica. Međutim, ovo je tretman koji se može koristiti za tretiranje različitih područja kože, npr. vrat, dekolte i šake. Mogu se koristiti i za tretiranje kože podbradka, nadlaktice, unutrašnje strane butina, kolena i stomak.

Bezbedni su za sve tipove kože.

Skin boosterima postižemo:

 • Prirodno sjajna koža
 • Zdraviji ton kože
 • Smanjenje vidljivih linija i bora
 • Zategnutija, podignuta koža
 • Bolja hidratacija
 • Čvršća tekstura kože
 • Mekša koža sa više elastičnosti
 • Smanjenje pigmentacije

Skin boosteri su takođe idealni za upotrebu u kombinaciji sa drugim tretmanima, pružajući jači podsticaj vašoj koži.

Koji je najbolji skin booster na tržištu?

Jedan od sigurno najboljih skin boostera na tržištu jeste Stylage Hydromax, koji se smatra premium proizvodom za mezoterapiju. Ovaj preparat, zapravo, predstavlja most između standardnog pojačivača kože i dermalnog filera. Odličan je za tretiranje dubljih nabora i gubitka volumena.

Stylage HydroMax je efikasno rešenje za intenzivno dehidriranu kožu, koja je izgubila gipkost i elastičnost usled starenja ili spoljnih faktora (npr. loša ishrana, pušenje, zagađenje i produženo izlaganje sunčevoj svetlosti). Ova vrsta procedure je poznata kao biorevitalizacija gde prirodne supstance (hijaluronska kiselina) pomažu u revitalizaciji suve kože.

HydroMax poboljšava elastičnost kože, dovodi do brzog podmlađivanja kože i bori se protiv dehidratacije. Deluje protiv suve kože i bora tako što poboljšava vlažnost i elastičnost kože na pojedinačnim problematičnim područjima, uključujući lice, vrat, dekolte i šake.

Proizveden od strane svetski poznate francuske farmaceutske kompanije Vivacy Laboratories, ovaj neverovatni filer je napravljen od umrežene hijaluronske kiseline sa dodatkom sorbitola. Vivacy Laboratories preduzima sve korake koji su potrebni kako bi se osigurala bezbednost i efikasnost svih njihovih filera.

Pored toga, nema potrebe i da vas podsećamo da je hijaluronska kiselina prirodni šećer u ljudskom telu. Kako ovaj dermalni filer hijaluronske kiseline nije životinjskog porekla, alergijske reakcije su izuzetno retke.

Efekti Stylage HydroMax-a mogu biti vidljivi odmah, iako će potpuni rezultat biti vidljiv nakon perioda biointegracije. Stylage fileri se razgrađuju sporije od većine drugih dermalnih filera na bazi hijaluronske kiseline što njihov efekat čini dugotrajnijim a samim tim I isplativom opcijom za ulepšavanje.

S ponosom možemo da kažemo da Medica Aesthetica koristi isključivo vrhunske preparate za estetske tretmane, vodećih svetskih brendova poput STYLAGE® hijaluronskih filera, proizvedenih od strane Vivacy Laboratories iz Francuske. Time svojim pacijentima pružamo najbolju moguću uslugu.

Podrška lepoti sada nije samo vraćanje zdravlja kože – ona se takođe fokusira na prevenciju drugih neželjenih stanja kože.

Najnovije vesti
Medica Medica Aestetica
Aktuelnosti

Russian Lips: Savladajte najtraženiju tehniku povećanja usana na našim Hands-On Radionicama

Medica Medica Aestetica
Aktuelnosti

Regionalni Stylage Master Class: Inovativni Pristup Harmonizaciji Lica

Medica Medica Aestetica
Saveti

Kako se rešiti podočnjaka jednom zasvagda?

Medica Medica Aestetica
Saveti

Botoks i biorevitalizacija – moćni duo za blistaviji i mlađi izgled ovog leta

Medica Medica Aestetica
Saveti

Kako izgledati mlađe uz tretman poslednje generacije?

Medica Medica Aestetica
Aktuelnosti

Innoaesthetics hands-on workshop

Zakazivanje

Zakaži konsultacije putem telefona +381 62 633 659 ili kontakt forme.

  ]
  phone-icon