Medica Medica Aestetica

Početna - blog - Saveti - Zašto su fileri za usne put do savršenih usana?

Zašto su fileri za usne put do savršenih usana?

Pune i senzualne usne oduvek su bile odraz ženstvenosti i svaka dama želi da ih ima, te i ne čudi što je povećanje usana danas u samom vrhu najtraženijih estetskih korekcija. Ako je baš to ono što će vam dati neophodno samopouzdanje i otkloniti pred ogledalom loše dane, onda imamo rešenje za vas i to gotovo bezbolno.

Devojka na tretmanu hijaluronskih filera za usne u Medica Aestethica klinici.

Saznajte šta su fileri za usne i zbog čega ta metoda drži prevagu nad ostalim procedurama ulepšavanja ovog najsenzualnijeg dela našeg lica.

 

Šta su hijaluronski fileri za usne?

U pitanju su preparati hijaluronske kiseline čijim se injektovanjem u usne, ali i druge delove lica, pa i tela, dodaje ili nadoknađuje volumen. Sama po sebi hijaluronska kiselina jeste deo našeg vezivnog tkiva koja poseduje moć da vezuje vodu, te odatle i efekat volumena, čvrstine i glatkoće na vašim usnama. Osim toga, ona takođe pruža i potporu vlaknima kolagena, te nije ni čudo što dermalne filere nazivaju i “supstancom mladosti”.

Hijaluronska kiselina koja se nalazi u filerima ima gelastu teksturu, sterilna je i bez primesa životinjskog porekla, te je mogućnost alergije svedena na minimum.

 

Korekcija usana filerima – benefiti

Prednosti ovog tretmana su zaista brojne, posebno kad u obzir uzmemo brzinu i jednostavnost ove nehirurške i minimalno invazivne procedure. U par magičnih dodira dobijate usne iz sna, a evo šta to podrazumeva:

 • pune, jedre usne
 • nadoknada volumena i definisaniji oblik
 • korigovanje oblika i simetrije usana
 • hidratacija
 • popunjene bore oko usana
 • preoblikovanje i naglašavanje konture usana

 

Hijaluronski fileri predstavljaju najbolju opciju za sve one koji žele da uklone fine linije, ali i duboke bore sa svog lica bez operacije, a sa potpuno istim efektom mladolikosti. A što je najvažnije od svega, izgledaćete sasvim prirodno.

Kada su u pitanju oblici usana, prema lekarskom iskustvu najbolje kandidate predstavljaju oni sa asimetričnim i tankim usnama budući da je kod njih najlakše izvršiti korekciju koja podrazumeva povećanje i promenu oblika gornje i donje usne. Osim toga, različii oblici zahtevaju različit pristup što je potpuno normalno jer sve mora biti usklađeno sa vašom fizionomijom, budući da je ključ prirodnog izgleda upravo u tome.

Bez obzira na to da li je u pitanju bjutifikacija ili podmlađivanje, usne moraju biti lepo oblikovane i zato je važno uzeti u obzir mnogo toga poput trenutnog oblika, konture, odnosa usana sa drugim delovima lica, ali i položaj zuba, sam zagrižaj i slične finese.

 

Kako izgleda tretman?

Kada je u pitanju sam tretman, ubrizgavanje filera vrši se posredstvom minijaturnih igala veoma precizno i u tačno određena mesta. Takođe će vas sigurno obradovati i činjenica da ova procedura uopšte ne boli budući da se koristi lokalna anestezija što ovo iskustvo čini veoma komfornim i za vas i za lekara. Veoma je važno da vam bude prijatno jer kad vas ne boli, lekar može na miru i fino da koriguje vaše usne. Za potpuno bezbolan tretman koriste se lokalni anestetici u vidu gela/krema ili stomatološka blok anstezija.

Prelepa devojka dobija injekciju hijaluronskog filera na usnama.

 

Zašto je Medica Aesthetica najbolji izbor?

U Medica Aesthetica klinici za estetsku hirurgiju pre svake procedure vas očekuju konsultacije i pregled tokom kog naš lekar specijalista utvrđuje pravu meru hijaluronskih filera koji će vas dovesti do savršenih usana. U pitanju su prave estete i eminentni stručnjaci koji će vas posavetovati i dati vam precizne informacije o svemu što vas očekuje tokom i nakon ove procedure.

Osim toga, kod nas se svakom pacijentu posvećuje posebna pažnja, To je još jedan razlog zbog čega je za nama najveća potražnja. I najprostijim intervencijama pristupamo sa velikom ozbiljnošću, pažljivo vas slušamo i usklađujemo vase želje sa mogućnostima. Budite sigurni da ćete odavde izaći potpuno zadovoljni. Izgledaćete baš onako kako ste i očekivali, a mnogi naši pacijenti kažu čak I bolje.

 

Trajanje tretmana – koliko dugo se rade fileri za usne?

Tretman filerima traje svega 15 do 30 minuta, u zavisnosti od regije koja se radi, i efekti su odmah vidljivi. No, morate znati da se nakon procedure može javiti blagi otok, diskretno crvenilo i hematom, ali sve to prolazi za par dana i zapravo ćete tek tada videti prave rezultate.

Nikad nemojte ići u krajnost. Nekad se desi da diskretno popunjenim usnama ne budete zadovoljni, ali lekar veoma dobro zna šta vašem licu najbolje stoji i budite sigurni da će pravi stručnjak odbiti da vam uradi takozvani “duck face”, kako zbog toga što navedeni izgled nikako nije privlačan, tako i zbog činjenice da ste vi na neki način pokretna reklama onog koji vam je korigovao usne. Zato uvek igrajte na kartu prirodnosti i zdravog mladalačkog izgleda što ćete zasigurno dobiti kad ste u rukama pravog stručnjaka.

 

Šta izbegavati nakon tretmana?

 • nemojte nanositi kozmetičke proizvode niti šminku nakon tretmana
 • ne dirajte lice
 • ne izlažite se suncu, ali ni jakoj hladnoći dok se otok ne povuče
 • izbegavajte solarijume i saune barem 3 nedelje
 • suzdržite se od ljubljenja 24h nakon intervencije
 • bez fizičke aktivnosti (do 5 dana od intervencije)

 

Koliko traju fileri u usnama?

Koliko traju hijaluronski fileri jeste ono što najviše zanima naše pacijente. Važno je da znate da fileri nisu večni i da oni traju do otprilike 12 meseci. Osim toga, prvim apikovanjem efekti traju najkraće, a svakim sledećim efekat je dugotrajniji i potrebna je manja količina hijalurona. Naše iskustvo je pokazalo da veliki broj pacijenata ponavlja tretmane tek godinu, pa i do dve nakon početnog aplikovanja što govori u prilog kvalitetu hijaluronske kiseline koju koristimo, ali i o visokoj stručnosti našeg tima.

 

Koliko koštaju fileri za usne?

Ova procedura u Medica Aesthetica klinici za estetsku hirurgiju košta 24 000 dinara (1ml), dok je korekcija 2400 dinara (0,1ml).

Kada su u pitanju fileri za usne, Beograd je prebukiran salonima i klinikama i zato je veoma veliki izazov naći svoje sigurno mesto. Vodite računa i poverenje poklonite samo stručnom osoblju. Dovoljno je samo reći da se radi o vašem licu i ako ste se već odlučili na ovaj korak, zaista je samo bitna stručnost lekara i brend filera koji se pritom koristi, o čemu ćemo govoriti više u narednom poglavlju.

 

Najkvalitetniji hijaluronski fileri

Hijaluronski fileri, iskustva nam govore, daju željene rezultate ako je izbor sveden isključivo na najkvalitetnije. Kod nas u Medica Aesthetica centru vaša bezbednost i zadovoljstvo predstavljaju imperativ i zato koristimo samo najbolje Stylage filere najprestižnije francuske farmakološke kompanije Vivacy Laboratories.

Ova kompanija je zapravo prva i patentirala proizvode koji su sasvim bezbolni tako što je u njihov sastav uvrstila lokalni anestetik lidokain i time pokrenula pravu revoluciju na polju estetske medicine. No, neki pacijenti su alergični na njega i zato postoje preparati koji ga ne sadrže.

U skladu sa tim, Stylage je sasvim biokompatibilan i biorazgradiv, a stoga i najbezbedniji izbor prilagođen onima koji su skloni alergijskim reakcijama. Kvalitet je tek posebna priča, jer se ovi fileri za razliku od većine razgrađuju mnogo sporije tako da ćete u dužem vremenskom periodu uživati u efektima tretmana.

Pogledajte koje preparate najčešće koristimo za dostizanje punoće usana kao i za problem plitkih pušačkih bora oko njih:

 1. Stylage Lips Plus – ova formulacija je idealna za specijalno i delikatno područje poput usana i zato je ovaj preparat posebno dizajniran za: povećanje volumena usana, definiciju i korekciju konture usana, korekciju asimetrije usana, njihovu hidrataciju, kao i smanjenje perioralnih bora iznad gornje usne. Sve u svemu, sa ovim preparatom vaše usne će dobiti onu poznatu mladalačku jedrinu i punoću, a time će i vaše lice zablistati. Ako želite onaj toliko popularni “russian lips” efekat prepoznatljiv po savršenom skladu oblika, volumena I jedrine, onda je ova tehnika sa lidokainom pravi izbor za vas.
 2. Stylage Special Lips – ova formulacija će zadovoljiti vaše zahteve u slučaju da vam treba povećanje volumena usana, definicija I korekcija konture usana, oblikovanje kupidonovog luka, korekcija asimetrije usana, vraćanje hidratacije kod crvenih, ispucalih I suvih usana, smanjenje perioralnih (“bar code”) bora iznad gornje usne. Za prijatniju procedure, ovaj preparat je dostupan sa lidokainom (lokalnim anestetikom), ali I bez njega u slučaju da ste alergični.
 3. Stylage S – preparat se koristi za površinske i bore srednje dubine, a takođe i za širok spektar znakova starenja na licu. Evo za šta je ova formulacija najpogodnija: u tretmanu tamnih kolutova ispod očiju, za površinske bore oko očiju, između obrva, oko usta, za pušačke bore i površinske bore na obrazima. Dakle, ako težite tom prirodnijem izgledu usana koje poseduju za nijansu manji volumen, a takozvane “bar code”, odnosno “pušačke bore” jesu ono glavno što vas muči, ovaj preparat je specijalista za otklon problema te vrste. Složićete se da I kod najlepših usana bore kvare celokupan dojam. Ovaj preparat pružiće vam savršenu regiju oko vaših usana, te će one zasijati u svom punom sjaju. Proizvod postoji u dve varijante, sa lidokainom ili bez, u slučaju da ste na ovaj sastojak alergični.

 

Trajno rešenje za lepe i pune usne

Ako se pitate kako usne učiniti punijim i što lepšim, bez da morate iznova i iznova ići na korekcije, i za to postoji rešenje u vidu hirurškog tremana Bull Horn (Uper Lip Lift). Smatrajte sebe idealnim kandidatom ako imate:

 • dugačku I tanku gornju usnu
 • izraženu asimetriju usana
 • želju da vaše usne budu izdignutije I popunjenije I da imate onaj požudan izgled gde su zubi diskretno vidljivi čak I kad su usne u stanju mirovanja

 

Ovom procedurom obrazuje se rez koji ima oblik bikovog roga u cilju smanjenja razdaljine između gornje usne i baze nosa. Nakon toga hirurg podvija gornju usnu, te zubi i vaš osmeh izgledaju bolje, a time vaše lice deluje osveženo I vidno podmlađeno. A najbolje od svega jeste što ćete ovakav izgled posedovati zauvek, što ovaj zahvat čini veoma popularnim I traženim.

 

Trajanje intervencije i oporavak?

Operacija traje između jednog i dva sata, no sve zavisi od estetskih potreba samog pacijenta. Izvodi se pod lokalnom anestezijom, te ništa nećete osetiti kada je bol u pitanju. Ipak, nakon procedure prisutan je blag bol u usnama i trebalo bi da izbegavate tople napitke, kao i hranu koja se žvaće. Potpuni oporavak i sjajne efekte možete očekivati već za jednu do dve nedelje.

 

Zašto izabrati baš Medica Aesthetica kliniku za ovu intervenciju?

Zato što želite prirodan “napućen” izgled, a nikako “duck face”. Zato što želite da izgledate pefinjeno I požudno, a ne prosto I vulgarno. Zato što želite da se osećate bezbedno, a to u našim rukama budite sigurni da jeste.

Zakažite jedan od tretmana usana kod nas, jer tim Medica Aesthetica nastoji da se svakog dana osećate kao najbolja verzija sebe.

Najnovije vesti
Medica Medica Aestetica
Aktuelnosti

SKIN EXCELLENCE PROGRAM Hands-On by Innoaesthetics

Medica Medica Aestetica
Saveti

Hiperpigmentacija kože – šta su i kako se leče fleke na koži?

Medica Medica Aestetica
Aktuelnosti

Russian Lips: Savladajte najtraženiju tehniku povećanja usana na našim Hands-On Radionicama

Medica Medica Aestetica
Aktuelnosti

Regionalni Stylage Master Class: Inovativni Pristup Harmonizaciji Lica

Medica Medica Aestetica
Saveti

Kako se rešiti podočnjaka jednom zasvagda?

Medica Medica Aestetica
Saveti

Botoks i biorevitalizacija – moćni duo za blistaviji i mlađi izgled ovog leta

Zakazivanje

Zakaži konsultacije putem telefona +381 62 633 659 ili kontakt forme.

  ]
  phone-icon