Početna - ordinacija - esteski tretmani - hijaluronski fileri

hijaluronski fileri

HIJALURONSKI TRETMAN LICA

Hijaluronski fileri su najbolje rešenje za one koji žele da uklone fine linije ili duboke bore sa lica na minimalno invazivan način. Oni su pravi izbor tretmana za muškarce i žene koji žele da odole starenju.

Filerima se postiže potpuno prirodan osećaj i mladolik izgled lica pa je to razlog za njihovu izuzetnu popularnost širom sveta. Fileri su, takođe, i bezbedno nehirurško lečenje koje ublažava ožiljke na koži dopunjavajući oštećenu kolagenu strukturu ispod kože. Hijaluronski fileri se primenjuju na različite tipove kože. Izbor tretmana za uklanjanje bora će biti procenjen tokom konsultacije sa lekarom.

Medica Medica Aestetica

KAKO DELUJU HIJALURONSKI FILERI?

Hijaluronski fileri se sastoje od umreženih molekula hujaluronske kiseline. Hijaluronska kiselina je bezbedna i prirodna supstanca. Ona se prirodno nalazi u ljudskom organizmu, a 50% njene ukupne količine se nalazi u koži. To je supstanca u obliku gela koja ima ulogu potpore kolagenim vlaknima i ostalim činiocima kože. Hijaluronska kiselina se vremenom, tokom prirodnog procesa starenja, resorbuje. Suština tretmana filerima je da nadoknadimo količinu hijaluronske kiseline koja se tokom vremena resorbovala. Fileri su, zapravo, hijaluronska kiselina u obliku gela koja se ubrizgava u kožu. Na taj način, tamo gde je potrebno, nadoknađujemo svoje sopstvene materije koje smo izgubili tokom godina.

DA LI SU HIJALURONSKI FILERI PRAVI IZBOR ZA MENE?

Hijaluronski fileri su najbolje rešenje za one koji žele da uklone fine linije ili duboke bore sa lica, a ne žele da imaju operaciju. Oni su pravi izbor tretmana za muškarce i žene koje žele da odole starenju. Filerima se postiže potpuno prirodan osećaj i mladolik izgled lica pa je to razlog za njihovu izuzetnu popularnost širom sveta. Fileri su, takođe, i bezbedno nehirurško lečenje koje ublažava ožiljke na koži dopunjavajući oštećenu kolagenu strukturu ispod kože. Hijaluronski fileri se primenjuju na različite tipove kože. Izbor tretmana za uklanjanje bora će biti procenjen tokom konsultacije sa lekarom.

ŠTA OČEKIVATI TOKOM LEČENJA BORA HIJALURONSKOM KISELINOM I KAKO IZGLEDA TRETMAN?

Hijaluronski fileri se ubrizgavaju direktno u kožu u malim količinama, pri čemu se koriste tanke, fine iglice. Da bismo postigli Vaš maksimalni komfor, primenjuje se lokalna anestezija. Tretman je jednostavan, bezbedan i bezbolan, traje od 10 do 30 minuta. Rezultati se vide odmah nakon tretmana. Postiže se efekat zategnutosti, jedrine i hidratacije. Filerom se popunjava volumen kožnog nabora, tako da bore potpuno nestaju. Koža postaje glatka, vraća se mladalačka struktura lica, što čini da se osećate mlađe i prijatnije. Iskustvo pokazuje da neki pacijenti imaju nelagodan osećaj na mestu uboda, što traje par dana nakon punjenja bora. Nakon tretmana može da se pojavi crvenilo ili blagi otok ili hematom, koji traje manje od 7 dana. Dok traju crvenilo, otok ili hematom treba izbegavati sunčanje i izlaganje jako hladnom vazduhu.

ZAŠTO MI JE OVAJ TRETMAN NEOPHODAN?

Hidriranost, jedrina i sjaj naše kože presudno zavisi od količine hijaluronske kiseline u njoj. Hijaluronska kiselina je jedan od najvažnijih prirodnih statojaka vezivnog tkiva koja za sebe vezuje i do 500 molekula vode. Koža mlade osobe sadrži oko 15g hijaluronske kiseline od koje se trećina zameni (sintetiše i razgradi) svakodnevno. Od ranih tridesetih počinje resorbcija i konstantno smanjenje depoa hijaluronske kiseline zbog čega koža gubi tonus, elastičnost i čvrstinu.

ZAŠTO JE DOBRO DA GA URADIM ŠTO PRE?

Potpuno je pogrešno verovanje da je sa početkom primene hijaluroniskih filera potrebno početi što kasije. Na svako ishranjivanje kože jednim od njoj najpotrebnijih sastojaka, hijaluronskom kiselinom, ona zahvalno odgovara jedrinom i svežinom. Važno je napomenuti da raniji početak primene hijaluronskih filera sprečava pojavu tzv. memorijskih bora, tj. onih bora koje su vidljive i kada su mišići lica opušteni a koje su svakim danom sve izraženije, sve teže se skrivaju šminkom i sve ih je teže izlečiti. Izboranost i neravnine kože lica, šaka i dekoltea koje se starenjem prirodno pojavljuju nije moguće izlečiti ili značajnije i trajnije ublažiti kozmetičkim sredstvima. Međutim, primenom hijaluronskih filera ove pojave se značajno usporavaju i uspešno leče.

ZAŠTO JE NAJBOLJE DA GA URADIM U MEDICI?

U životu svakog od nas postoje dani u kojima smo izuzetno zadovoljni svojim izgledom, obraduje nas svaki pogled u ogledalo i ni sitnicu na sebi ne bismo menjali. Međutim, često već sutra, ovo naše zadovoljstvo izgledom se smanjuje a uzroke ne uspevamo da u potpunosti razumemo i otklonimo. Cilj tretmana hijaluronskim filerima doktora Medica Aesthetica-e je dovođenje kvaliteta, hidriranosti i ishranjenosti Vaše kože na nivo koji će odoleti svakodnevnom stresu, umoru i brigama. Uz pomoć tretmana Medica Aesthetica uživanje u svojoj prirodnoj lepoti, samopouzdanju i ljubavi prema sebi je moguće svakog dana, u svako doba dana. Ovaj pristup i umeće primene hijaluronskih filera Medica Aesthetica je razvila aktivnim i kontinuiranim učešćem na svim relevantnim evropskim kongresima estetske medicine, tesnom saradnjom sa najeminentnijim dermatološkim istraživačkim centrima i laboratoijama, svakodnevnom živom razmenom iskustava sa najpriznatijim lekarima Pariza, Liona, Barselone i Moskve i radom na stotinama pacijenata, sada već dugogodišnjih bliskih prijatelja Medica Aesthetica-e.

HOĆU LI IZGLEDATI “VEŠTAČKI” ?

Medica Aesthetica neguje prirodan izgled pa i u slučaju značajnijih oštećenja kontura lica sugeriše postepen pristup lečenju u nekoliko manje primetnih koraka.

DA LI JE BEZBEDNO?

U našim tretmanima koristimo isključivo najkvalitetnije hijaluronske filere renomiranog francuskog proizvođača Vivacy Laboratories / Stylage, koji osim hijaluronske kiseline, prizvedene jedinstvenom i patentiranom IPN-LIKE tehnologijom, sadrže i manitol, snažan anti-oksidans koji kožu dodatno štiti eliminacijom slobodnih radikala.

Medica Medica Aestetica

KAD MOGU NA POSAO?

Naši pacijenti posebno cene i to što na posao odlaze već narednog dana uz minimum tragova od ovog invazivnog tretmana (pogledajte utiske nekih od naših pacijenata).

DA LI SU TRETMANI SKUPI?

Efekti koje pružaju hijaluronski tretmani MedicaAesthetica-e višestruko nadmašuju njihove troškove, posebno u poređenju sa cenom kozmetičkih proizvoda koji imaju ograničenu primenu u dugoročnijoj hidataciji kože i ublažavanju bora.

KOLIKO DUGO ĆE DA TRAJU EFEKTI?

Zavisno od kvaliteta i dubine oštećenja kože kao i blagovremenosti početka primene hijaluronskih tretmana najveći broj naših pacijenata ponavlja tretmane tek godinu do dve nakon inicijalne primene. Ovome doprinosi veliko znanje naših lekara na polju medicinske anatomije, savršen odabir vrste, koncentracije i viskoznosti hijaluronske kiseline za primenu kao i kvalitet samih preparata koje koristimo.

HOĆE LI ME BOLETI?

Tretman aplikovanja hijaluronskih filera je maksimalno komforan za pacijenta obzirom da se izvodi u lokalnoj anesteziji.

HIJALURONSKI FILERI MOGU:

 • Popuniti nazo-labijalne bore
 • Poboljšati marionete
 • Povećati jagodice
 • Popuniti obraze
 • Korigovati nos
 • Podići vrh nosa
 • Popuniti bore na čelu i između obrva
 • Popuniti bore na vratu
 • Popuniti bore na dekolteu između grudi
 • Popuniti borice oko očiju tzv. “crow feet” (svračje noge)
 • Regenerisati šake
 • Uvećavati usne
 • Istaći ivice usana
 • Popuniti borice iznad gornje usne
 • Popuniti borice ispod donje usne
 • Podmladiti ušne resice,zategnuti viličnu liniju
 • Zategnuti podvaljak
 • Popuniti ožiljke od akni
 • Zategnuti kožu brade
 • Podići obrve i zategnuti regiju slepoočnice
Povezane vesti
Medica Medica Aestetica
Saveti

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut

Medica Medica Aestetica
Zanimljivosti

Sut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud

Medica Medica Aestetica
Aktuelnosti

Reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat

Zakazivanje

Zakaži konsultacije putem telefona +381 62 633 659 ili kontakt forme.

GALERIJA

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint

phone-icon