Povećanje usana hijaluronom – novi izgled za 30 minuta

Želite proporcionalne i simetrične usne, jer znate da celom licu nekako daju sklad i harmoniju. Uz to, čeznete da vaše usne izgledaju lepo, jedro i senzualno. A koliko god usavršavali tehnike šminkanja uz YouTube tutorijale, to jednostavno nije to. Efekti su privremeni i retko kad istovetni.

I zato često razmišljate, pa odustanete, pa opet razmišljate o hijaluron filerima. Razna pitanja vam se motaju po glavi:

Da li je tretman bezbedan? Koliko je bolan?

Kakav će biti krajnji efekat?

Da li fileri obavezno dovode do onih “pačijih” usana ili se može dobiti savršen, prirodni oblik?

Razumemo vas.

Da biste bile sigurne da radite pravu stvar za sebe, hajde da zajedno otkrijemo odgovore na pitanja koja vas muče.

Počinjemo od najvažnijeg:

Šta je u stvari hijaluronska kiselina?

Za naša tela to je lubrikant, bistra supstanca koju organizam sam proizvodi, kako bi zadržao kolagen, povećao vlagu i obezbedio elastičnost i fleksibilnost tkivu. Najviše je ima u očima, zglobovima i koži (naša koža sadrži oko 50% hijaluronske kiseline iz tela).

Imaju je skoro svi živi organizmi, a prisutna je i u hrani (na primer u zelenom povrću, citrusnom voću, kirikiju, pasulju). Reč je o potpuno prirodnoj i bezbednoj supstanci, koja je zapravo vrsta šećera (glikozaminoglikan) – veoma dug lanac molekula ugljenih hidrata koji imaju sposobnost da zadrže ogromnu količinu vode.

Dermatolozi  je preporučuju jer poboljšava teksturu i izgled kože i pomaže u eliminaciji raznih simptoma koji se povezuju sa starenjem.

Hijaluronska kiselina koja se upotrebljava u kozmetičkim proizvodima može biti životinjskog porekla (iz kreste petla) ili rezultat bakterijska fermentacija. Da bi se postigla stabilnost i duže zadržavanje prolazi malu hemijsku promenu (metod međusobnog povezivanja) pod kontrolisanim laboratorijskim uslovima. S obzirom na njeno poreklo, nizak je rizik za pojavu alergijskih reakcija i iritacije prilikom upotrebe proizvoda koji je sadrže.

Zaključak ovog malog pregleda iz biologije i hemije? Možemo da se opustimo, jer je hijaluronska kiselina prirodna i prilično bezbedna.

A sada da vidimo:

Šta je tretman usana hijaluronom?

To je savremena metoda korekcije oblika i veličine usana hijaluron filerima. Tretman je izuzetno efikasan, a sigurniji i manje traumatičan u odnosu na plastičnu hirurgiju.

Evo još nekih prednosti:

  • relativno je bezbolan i traje kratko – tretman filerima ne spade u bolne, koristi se lokalni anestetik i traje maksimum do pola sata
  • revirzibilan je – ukoliko vam se ne dopadne izgled usana, može se lako “izbrisati” efekat (ubrizgava se posebna supstanca koja topi hijaluron; nakon toga koža ga apsorbuje i on nestaje iz usana)
  • daje prirodan izgled pravilnih, punih i privlačnih usana
  • pošto se hijaluronska kiselina nalazi u našem telu,  mala je mogućnost “odbacivanja” i “neprihvatanja”

Pogodan je za povećanje volumena usana, promenu oblika, korekciju asimetrija, podizanja uglova, kao i za vraćanje svežine i podmlađivanje usana. Dakle, za kratko vreme i gotovo bezbolno možete zaista imate usne iz snova.  

A kako izgleda tretman usana hijaluron filerima?

Prvi korak je zakazivanje konsultacija. Zatim ćete se konsultovati sa lekarom i stručnim osobljem, koje će razmotriti vaše želje, očekivanja i mogućnosti, kao i vaše zdravstveno stanje. Nakon toga će vam predložiti najbolje moguće rešenje za nedostatak koji vas muči. 

Možete poneti sliku poznatih (ili nepoznatih) ličnosti sa kojima želite da imate sličan izgled usana. Ali, imajte u vidu da to možda neće biti oblik usana ili volumen koji najviše odgovara vašem licu. Vi ste jedinstveni, kao i vaše lice, pa bi kopiranje moglo da proizvede kontra efekat. Bolje je da sa stručnim osobljem odaberete ono što će izgledati prirodno i samo naglasiti vašu lepotu.

Prelazimo na onaj deo koji nam svima može izazvati nervozu i biti razlog za premišljanje – sam proces. Ne brinite, kao što smo već rekli, tretman hijaluronskim filerima ne spade u bolne. 

Pošto se u usnama nalazi veliki broj krvnih sudova i nervnih završetaka, kod odredjenog broja osoba može da postoji bolna osetljivost. Tretman se zato izvodi se uz pomoć anestetika, kako biste se osećali lagodno i kako ne bi osetili bol od igle. Anestezija prilično brzo počinje da deluje. 

Nakon nanošenja anestetika, u usne se aplikuje hijaluron filer. Koriste se ultra tanke iglice da bi se izbegle povrede kože i eliminisali neprijatnost i bol. Fileri se aplikuju na nekoliko mesta zarad dobijanja što prirodnijeg efekta. Za volumen se koristi gušći, a za konturisanje ređi filer.

Hijaluron se ubrizgava u sredinu usne na dubinu od 2-3 mm, u prostoru između kružnog mišića usta i kože usana. Nakon toga, polako se povlači ka krajevima, zbog ravnomernog raspoređivanja i dobijanja što prirodnijeg izgleda. Stručno osoblje potom dodatno prstima oblikuje usne u skladu sa željenim oblikom. 

Količina hijalurona koja se ubrizgava zavisi od željenog volumena. Prednost hijalurona je i to što se može precizno dozirati i postepeno dodavati onoliko količine koliko vam je potrebno. I zato ne morate da brinete da će efekat biti pretreran i da neće moći da se ispravi, kao što je to bio slučaj sa silikonom.

I budite spokojni – sve korekcije usana rade se isključivo proverenim i svetski priznatim hijaluron filerima.

Kako izgleda oporavak?

Kada se tretman završi, možete se vratiti svakodnevnim aktivnostima, a efekti se na usnama vide odmah. 

Koža na usnama ima svoju jedinstvenu strukturu – derm i epiderm su nekoliko puta tanji

od kože na drugim mestima i postoje mnoga osetljiva nervna vlakna. Zbog svega toga kod odredjenog broja pacijenata može se pojaviti otok, što je potpuno normalna reakcija. Zato se preporučuje držanje hladnog obloga 30-tak minuta nakon korekcije. Veoma retko se mogu pojaviti podlivi, ali to je takođe normalno i obično ne traju duže od dva dana.

U proseku, period potpunog oporavka traje od 3 do 7 dana. Nakon toga završava se proces renormalizacije, a usne dobijaju svoj konačan i savršen izgled. 

Kako bi se postigao što bolji i trajniji rezultat, pridržavajte se ovih saveta:

  • izbegavajte previše hladna ili topla pića – vašim usnama je potreban optimalan temperaturni režim
  • odložite odlazak u saunu, na masažu lica ili bazen za nekoliko dana, dok se postignuti efekti ne stabilizuju 
  • prvih nekoliko dana nemojte koristiti kozmetičke proizvode, kao ni maske za lice, karmin, balzam i sjaj za usne
  • kožu oko usana (i eventualne borice) negujte prirodnom kozmetikom

Ono što je za kraj još važno da znate je da se hijaluron postepeno u našoj koži razlaže i nestaje, a koliko će trajati zavisi od brojnih faktora. Nakon prvog stavljanje hijaluron fileri traju od 6-9 meseci. Svakog sledećeg puta je za razlaganje potreban duži vremenski period – od jedne do dve godine.

Nadamo se da smo odgovorili na sva vaša pitanja i raspršili sumnje koje su vas mučile. 

Sada vas samo još jedan korak deli od onoga što želite. Kontaktirajte nas i napravite taj korak ka usnama koje će izgledati senzualno i zavodljivo čak i sa samo malo balzama. 

About Author

Call Now Button