Medica Medica Aestetica

Početna - blog - Zanimljivosti - Plexr Plus: Tretman koji će preporoditi vašu kožu!

Plexr Plus: Tretman koji će preporoditi vašu kožu!

Ukoliko ste u toku sa najnovijim trendovima kada su u pitanju nega i podmlađivanje kože, onda ste sigurno čuli za Plexr Plus ® uređaj.

Želite da poboljšate svoj izgled bez podvrgavanja klasičnoj hirurgiji, bez ožiljaka i rezova, a uz postizanje savršenih rezultata?

Onda konačno treba da saznate sve o Plexr Plus® uređaju patentiranom za primenu plazma tehnologije!

Kratak odgovor na pitanje šta je zapravo Plexr Plus ® bi glasio: efikasna alternativa hirurškim procedurama koja zatežu kožu oko očiju i celog lica i vrata. Ili, kako mi volimo često da kažemo, zlatni standard meke hirurgije, odnosno neoperativne hirurgije.

U našoj ordinaciji, međutim, volimo da odvojimo vreme za svoje pacijente i detaljno im odgovorimo na sva njihova pitanja, uključujući i ona o ovoj uzbudljivoj opciji podmlađivanja kože.

Plexr Plus je najinovativnija tehnologija čija primena rezultira zategnutijom i čvršćom kožom.

Kada govorimo o Plexr Plus uređaju, i različitim primenama plazma tehnologije, moramo da izdvojimo Plexr Shower tehniku. Zahvaljujući svojoj jedinstvenoj akciji otvaranja ćelije da prihvati veće molekule koji inače ne mogu da uđu u nju, Plexr Shower tehnika se može koristiti kao mezoterapija bez iglica. Primena specifičnih seruma hijaluronske kiseline ili faktora rasta i matičnih ćelija nakon tretmana šalje ove preko potrebne molekule u ćelije da izvrše svoju specifičnu funkciju podmlađivanja.

Kako deluje Plasma Shower tehnika?

Plexr Shower tretman je zasnovan na fokusiranoj naprednoj tehnologiji plazme i najsigurniji je način za povećanje elastičnosti kože kroz proizvodnju kolagena, balansiranje proizvodnje sebuma i uništavanje patogenih bakterija. Tretman takođe može značajno povećati apsorpciju kozmetičkih proizvoda, čineći ih efikasnijim.

Hajde da zajedno prođemo jednu brzu lekciju iz hemije, počevši od objašnjenja stanja plazme. Ovo četvrto stanje materije karakteriše ukupni neutralni neto naboj između elektrona i jona. Da bi se dobila plazma, gas se mora zagrejati do izuzetno visoke temperature. Njegovi atomi i molekuli se tada sudaraju tako snažno da se elektroni oslobađaju. Ovo daje neophodan odnos elektrona i jona.

Zašto vam ovo pričamo? Zato što je Plexr uređaj, koji koristi visokoenergetsku plazmu za izglađivanje i korekciju različitih stanja kože, zapravo uređaj koji jonizuje čestice vazduha (gasa) između igle i kože da bi se formirala plazma. Zauzvrat, ova materija stvara električni luk koji biste mogli uporediti sa munjom. Kada munja udari u zemlju, njena struja dovodi do isparavanja svega što je na dohvat ruke – odnosno, na koži plazma deluje na sličan način isparavanjem ćelija. Ovo efikasno uklanja nesavršenosti na koži i istovremeno zateže preostala tkiva i podstiče proizvodnju kolagena.

Postoje različiti nehiruški tretmani za zatezanje kože, međutim, Plexr Shower tretman je jedinstven po tome što omogućava sistem za isporuku aktivnih sastojaka bez iglica i ima antibakterijski i sterilizacioni efekat.

Za šta se koristi?

Plasma Shower tehnika pomaže kod sledećih nesavršenosti kože:

 •  Uklanjanje akni
 •  Regeneracija kože
 •  Lifting
 •  Uklanjanje bora i opuštene kože
 •  Remodeliranje kolagena i proizvodnja elastina
 •  Anti-inflamatorno i antibakterijsko delovanje (ubija 99,9% svih bakterija)
 •  Transdermalni sistem za isporuku aktivnih sastojaka u kožu, putem porforacije (mezoterapija bez igle i unošenje specifičnih seruma direktno u kožu)
 •  Pigmentacija (pomaže u suzbijanju proizvodnje melanina)
 •  Zarastanje rana
 •  Poboljšanje strija

Da li je tretman bezbedan?

Plasma Shower tretnan se smatra veoma sigurnim, budući da plazma izaziva trenutnu kontrakciju i zarastanje kože. Dakle, nema bojazni od prenosa električne struje ili toplote.

Koje su najznačajnije prednosti tretmana?

 •  Bezbedan i u skladu sa evropskim i FDA standardima
 •  Postignuti rezultati su dugotrajni i odmah vidljivi
 •  Tretman plazmom je mnogo manje invazivan od mikroiglica ili lasera ​
 •  Postoji minimalno vreme oporavka i rizik od komplikacija povezanih sa tretmanom.

Koliko dugo traje tretman?

Plexr Shower tretman može da traje od nekoliko minuta do najviše 30 minuta, zavisno od toga koji problem na koži se tretira.

Zašto treba da se odlučite za Plexr Shower tretman?

Plexr Shower se primenjuje kada imate blago opuštenu kožu ili kožu kojoj je potrebno podmlađivanje teksture/tonusa. Odlična procedura za održavanje rezultata podmlađene kože.

Rezultati su momentalni, što znači da možete da ih vidite odmah nakon tretmana i ukoliko budete pravilno negovali svoju kožu i išli na ponovne tretmane u određenom razmaku – dugotrajnost postignutih rezultata je zagarantovana.

Preporučujemo tretman Plexr Shower na svaka 1-3 meseca.

Kako izgleda procedura?

Nakon čišćenja kože počinje tretman Plasma Shower. Uređaj se drži preko vaše kože i energija plazme se primenjuje na područje tretmana, što omogućava koži da se skupi dok pokreće jedinstveni proces zarastanja vašeg tela. Tretman nije bolan, neki pacijenti osećaju blago peckanje.

Nakon tretmana, može se primeniti specijalno odabrani serum, čiji izbor zavisi od prirode vašeg problema sa kožom i primene tretmana.

Vaši konačni rezultati zavise od stanja vaše kože u oblasti tretmana, željenih rezultata, opšteg stanja vaše kože i sposobnosti zarastanja, kao i prisustva bilo kakvih već postojećih zdravstvenih problema.

Kako izgleda oporavak? Da li je tretman bolan?

Plexr Shower tretman u principu nije bolan. Možete očekivati senzacije poput peckanja na području tretmana u narednih 24-36 sati. Možete da primetite i sitne ljuspice, poput krastica na koži kada je dodirnete. One obično nisu mnogo vidljive i zaceliće za najviše 3-5 dana.

Nakon tretmana nemojte nanositi nikakve dodatne proizvode na kožu, osim ako to nije deo vašeg tretmana. Plazma Shower tehnika otvara kanale u vašoj koži koji su normalno zatvoreni, a ovi kanali imaju direktan pristup unutrašnjosti kože i svi neprikladni proizvodi mogu izazvati prilično izraženu reaktivnost kože. Kanali se zatvaraju između 6-12 sati nakon tretmana, pa nakon toga možete nastaviti sa uobičajenom rutinom nege kože ili nanositi šminku.

Važni saveti:

 • Nanesite kremu za sunčanje sa SPF 30+
 • Ostanite hidrirani
 • Izbegavajte dalje kozmetičke procedure dok se koža ne zaceli.
 • Izbegavajte nanošenje šminke preko područja dok ne zaraste.
 • Izbegavajte nanošenje flastera ili okluzivnih zavoja na tretirana područja.
 • Izbegavajte ekstremne temperature najmanje 7 dana nakon tretmana (bez sauna, parnih kupatila ili izlaganja suncu).
 • Izbegavajte dodirivanje područja tretmana bez prethodnog čišćenja ruku
 • Izbegavajte naporne vežbe tokom 24 sata
 • Izbegavajte plivanje 48 sati
 •  Izbegavajte alkohol 24 sata nakon tretmana

Da li postoje neželjeni efekti tretmana?

Nema neželjenih efekata ili rizika povezanih sa ovim tretmanom. Naime, Plexr Shower tehnika otvara ćelije kože da prihvate lokalno primenjene mezo-serume i faktore rasta. Ovo je sjajno, jer omogućava tzv. super-serumima sa većim molekulima da uđu u ćelije kože.

Ovi kanali će takođe biti otvoreni nekoliko sati nakon tretmana, tako da nemojte stavljati ništa drugo na kožu osim ako to nije deo vašeg plana lečenja.

Najnovije vesti
Medica Medica Aestetica
Saveti

Kada treba da vas zabrine opadanje kose i kako možete da rešite ovaj problem?

Medica Medica Aestetica
Saveti

Podmlađivanje regije oko očiju: koji je najbolji nehirurški tretman?

Medica Medica Aestetica
Zanimljivosti

Plexr Plus: Tretman koji će preporoditi vašu kožu!

Medica Medica Aestetica
Aktuelnosti

Hands On radionica u Nišu u saradnji sa Aesthetica Longavita!

Medica Medica Aestetica
Saveti

Oporavak kože nakon godišnjeg odmora: koji su najbolji jesenji tretmani?

Medica Medica Aestetica
Zanimljivosti

Mezoterapija – savremena i bezbolna estetska procedura u službi poboljšanja vaše lepote

Zakazivanje

Zakaži konsultacije putem telefona +381 62 633 659 ili kontakt forme.

  ]
  phone-icon