Medica Medica Aestetica

Početna - blog - Zanimljivosti - Mezoterapija – savremena i bezbolna estetska procedura u službi poboljšanja vaše lepote

Mezoterapija – savremena i bezbolna estetska procedura u službi poboljšanja vaše lepote

Mezoterapija kao savremena procedura za negu kože poboljšava stanje dehidrirane, umorne kože, tretira površinske bore, poboljšava cirkulaciju, pomažući telu da izbaci toksine koji dovode do prevremenog starenja vaše kože. Ovaj tretman se takođe može koristiti za terapiju rozacee, lečenje akni i za postizanje sjaja kože.

Koji sastojci su najčešće zastupljeni u mezokoktelima?

Među najčešće korišćenim sastojcima u našim mezokoktelima su vitamini, faktori rasta, hijaluronska kiselina, peptidi, antioksidansi i različiti elementi u tragovima koji koži pružaju sve što joj je potrebno da se bolje nosi sa procesom starenja.

Sastojci u našim mezokoktelima su prilagođeni vama i vašoj koži, a jedinstvene mešavine stimulišu proizvodnju više hijaluronske kiseline, kolagena i elastina (u zavisnosti od potreba vaše kože).

Aplikovanje hijaluronske kiseline putem kozmetičkih preparata vs. mezoterapijom – u čemu je razlika?

Mezoterapija se sastoji od mikroinjekcija aktivnih sastojaka, kao što je hijaluronska kiselina, neposredno ispod površine naše kože (tačnije u površinski dermis). Mezoterapija hijaluronskom kiselinom podstiče podmlađivanje kože povećanjem hidratacije i aktivacijom fibroblasta ( što rezultira povećanom proizvodnjom kolagena i elastina).

Dakle, mezoterapijski tretmani hijaluronskom kiselinom dubinski hidriraju vašu kožu vraćaju joj sjaj, tonus i elastičnost poboljšavajući vaš ten. Korišćenjem krema sa hijaluronskom kiselinom ne možete postići ovakve efekte, jer molekuli hijaluronske kiseline zbog svoje veličine ne mogu nanošenjem kozmetičkih preparata da prodru u kožu kao u slučaju korišćenja mezoterapijske tehnike.

U kojim regijama se primenjuje mezoterapija?

 • Vrat
 • Dekolte
 • Skalp (koža glave)
 • Šake
 • Stomak
 • Unutrašnja površina ruku i nogu

Da li je mezoterapija bolna?

Ukoliko ste za neinvazivnu estetsku korekciju kako biste poboljšali svoj izgled – onda treba da znate da je mezoterapija pravi izbor za vas. Prilikom ove procedure često koristimo kremu sa lokalnim anestetičkim dejstvom i stoga nećete osetiti gotovo nikakav bol ili je nelagodnost minimalna (poput blagog uboda).

Za šta se koristi tretman?

Mezoterapija se koristi u različitim regijama, pa tako možemo da je primenimo u svrhu poboljšanja izgleda vaše kože lica i tela, ali i kose. Primenjemo različite koktele za podsticanje proizvodnje kolagena i postizanje zdravog izgleda kože i kose.

 • Hidrira, podmlađuje i zateže kožu
 • Regeneriše i restrukturira kožu
 • Štiti kožu
 • Poboljšava sjaj i hidrataciju kože
 • Obnavlja kožu
 • Tretira akne i ožiljke
 • Daje trenutni sjaj vašoj koži

Na licu mezoterapija se može koristiti za:

 • bore
 • kožu bez sjaja
 • hiperpigmentacije
 • akne
 • gubitak sjaja

Na telu mezoterapija može poboljšati:

 • celulit
 • strije
 • smanjenje lokalizovanih masnih naslaga

Koliko dugo traju rezultati?

Potrebno je sprovesti 3 tretmana na 10 dana, a zatim u zavisnosti od stanja kože i godina, jednu sesiju na svakih 1 do 3 meseca kao tretman održavanja.

Ipak, prosečno trajanje rezultata tretmana zavisi od nekoliko faktora: tipa vaše kože, težine stanja kože koje treba da se popravi, vrste mezokoktela i zapremine ubrizganog proizvoda.

Koje mezokoktele koristimo u našoj ordinaciji?

Sa ponosom možemo da kažemo da u našoj ordinaciji prilikom izvođenja estetskih tretmana koristimo samo proizvode vrhunskog kvaliteta. Tako u slučaju mezoterapije koristimo mezokoktele Innoaesthetics laboratorije , svetski priznate kompanije. Njihovi proizvodi sadrže inovativne aktivne sastojke koji rade u savršenoj sinergiji kako bi postigli najbolje rezultate i ispunili očekivanja korisnika.

Innoaesthetics® inovativni sistem transdermalnih rastvora (INNO-TDS) se primenjuje za prevenciju i lečenje znakova starenja kože, akni, rozacee i alopecije, ali i topljenje masnih naslaga, uklanjanje celulita.

FIRMING: značajno poboljšanje čvrstine i tonusa kože, formulacija koja jača elastinska vlakna kako bi sprečila pojavu bora i učvrstila opuštenu kožu na licu i telu.

MATRIX: mezokoktel sa pirogrožđanom kiselinom za biorevitalizaciju kože, koji efikasno obnavlja ekstracelularni matriks i dermalna tkiva, vidno obnavljajući i podmlađujući vašu kožu.

RESTRUCTURER: formulacija koja značajno smanjuje stvaranje slobodnih radikala, štiteći time kožu od oksidativnog stresa.

FILL UP: mezoterapijski koktel koji dovodi do povećanja gustine kože, hidratacije i elastičnosti kože i popunjavanja finih linija I bora i finih linija.

VITAMIN COMPLEX: hranljivi mezokoktel koji obezbeđuje dugotrajnu ishranu kože i optimizuje ćelijski metabolizam i funkciju. Izvrstan vitaminski kompleks za restituciju mikronutrijenata u slučaju nedostataka, koji obezbeđuje optimalne fiziološke uslove kože i skalpa.

TIGF: mezokoktel koji ima za cilj da stimuliše faktore rasta u cilju diferencijacije ćelija i popravke tkiva. Time se obnavljaju i leče oštećena kožna tkiva.

AKN-ID: vrhunski mezoterapijski koktel namenjen za kožu sklonu aknama i masnu, problematičnu kožu.

DNA PEPT-HA: mezokoktel koji efikasno pojačava sintezu kolagena za rekonstrukciju kože.

REDNESS-ID: idalno mezoterapijsko rešenje za rozaceu i kožu sklonu crvenilu/kuperozi.

HYALURONIDASE: transdermalni rastvor koji ima za cilj da stimuliše reapsorpciju prekomerne hijaluronske kiseline, što dovodi do poboljšanja izgleda hipertrofičnih ožiljaka i fibroze kože nakon liposukcije.

SLIMMING: smanjuje pojavu celulita i vidno poboljšava izgled “pomorandžine” kore i smanjuje masne naslage.

CYNARA PLUS+: mezokoktel sa venotoničnim i limfokinetičkim efektima za eliminaciju viška vode i toksina iz organizma.

DRAINING PPC: specifičan mezoterapijski rastvor koji dokazano smanjuje lokalizovane masnoće i poboljšava izgled vaše siluete.

HAIR LOSS CONTROL: jedinstven mezoterapijski tretman za tretman ćelavosti muškog tipa ili androgene alopecije.

HAIR VITAL: specifičan mezoterapijski tretman za alopeciju kod žena.

Renomirana ordinacija za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju Medica Aesthetica okuplja tim visoko kvalifikovanih stručnjaka i svakodnevno obavlja veliki broj estetskih tretmana. Sa ponosom ističemo da je iza nas više od decenije uspešnog, profesionalnog iskustva sa izvanrednim rezultatima, a najbolja potvrda za ovo su hiljade zadovoljnih pacijenata.

Pridružite se i vi.

Budite najbolja verzija sebe.

Najnovije vesti
Medica Medica Aestetica
Saveti

Kada treba da vas zabrine opadanje kose i kako možete da rešite ovaj problem?

Medica Medica Aestetica
Saveti

Podmlađivanje regije oko očiju: koji je najbolji nehirurški tretman?

Medica Medica Aestetica
Zanimljivosti

Plexr Plus: Tretman koji će preporoditi vašu kožu!

Medica Medica Aestetica
Aktuelnosti

Hands On radionica u Nišu u saradnji sa Aesthetica Longavita!

Medica Medica Aestetica
Saveti

Oporavak kože nakon godišnjeg odmora: koji su najbolji jesenji tretmani?

Medica Medica Aestetica
Zanimljivosti

Mezoterapija – savremena i bezbolna estetska procedura u službi poboljšanja vaše lepote

Zakazivanje

Zakaži konsultacije putem telefona +381 62 633 659 ili kontakt forme.

  ]
  phone-icon