Medica Medica Aestetica

Početna - blog - Zanimljivosti - Koje su prednosti estetske hirurgije? Hajde da srušimo sve tabue!

Koje su prednosti estetske hirurgije? Hajde da srušimo sve tabue!

Estetska hirurgija je nikad popularnija, a predrasude o istoj su nikad veće. Složećemo se da su retki “srećnici“ koje je majka priroda obdarila sa savršenim izgledom ili makar je jako retka pojava da je neko potpuno zadovoljan svojim izgledom.

Ako se ne osećate dobro u svojoj koži i želite da upoznate bolju verziju sebe i time dobijete na samopouzdanju – estetska hirirgija je najbolji alat.

Da li ste znali da estetska hirurgija vodi poreklo iz drevnog indijskog teksta „Sushruta Samhita“ koji datira iz 8. veka pre nove ere? Naime, tokom antičkog perioda su korišćeni kožni transplantati za rekonstruktivnu hirurgiju i transformisani su u ono što danas nazivamo estetskom ili plastičnom hirurgijom. Od pamtiveka, ljudsko biće je aktivno učestvovalo u različitim oblicima samo-ulepšavanja.

Dakle, od kad postoji čovek, postoji i njegova potreba da izgleda što bolje i da njegovo samopouzdanje uvek bude na najvišem nivou.

Postavlja se pitanje, zašto se onda estetska hirurgija i dalje smatra tabuom?

Krajnje je vreme da vas upoznamo sa glavnim prednostima estetske hirurgije i da srušimo sve tabue.

Poboljšano samopoštovanje i samopouzdanje

Prva i glavna prednost estetske hirurgije je ta što pomaže u usklađivanju vašeg prirodnog izgleda sa vašim željenim izgledom. Ako želite da se podvrgnete estetskoj hirurgiji, razumno je pretpostaviti da ste nezadovoljni nekim aspektima svog izgleda i da jednostavno želite da ga promenite. Kada to uradite, vaš izgled će se zauvek promeniti – što će rezultirati poboljšanom verzijom sebe. A kada postoji vaša bolja verzija, onda je i vaše samopouzdanje i samopoštovanje znatno više.

Prema Maslovovoj hijerarhiji ljudskih potreba, samopoštovanje je jedna od najvažnijih potreba kojoj ljudi teže. Samopoštovanje je mera koliko cenite, poštujete i imate poverenje u samog sebe. Dobar osećaj u vezi sa svojim izgledom može značajno povećati vaše samopoštovanje i pomoći vam da pronađete svoju unutrašnju snagu.

Zato, ukoliko vam dobar izgled daje samopouzdanje u društvenim situacijama i generalno poboljšava vaše samopouzdanje – definitivno ne treba da razmišljate mnogo da li da se podvrgnete određenoj estetskoj intervenciji. Samopouzdanje dolazi najpre iz toga kada vam je udobno u sopstvenoj koži, a hteli to mnogi da priznaju ili ne, vrlo često u tom procesu pomaže i upravo estetska operacija.

Rekonstrukcija

Danas je dobro poznat značaj rekonstruktivne hirurgije, koja spada u domen estetske hirurgije. Tokom 20. veka, estetska hirurgija se masovno sprovodila na vojnicima nakon rata, koji su zahtevali operaciju lica i glave. Rekonstruktivna hirurgija poboljšava kako lice izgleda i funkcioniše nakon traumatske nesreće ili bolesti.

Prelomi lica ili drugih delova tela takođe mogu dovesti do drugih komplikacija ili funkcionalnih problema. U slučaju traume mekog tkiva, estetski hirurzi mogu pomoći u rekonstrukciji oštećenih mekih tkiva kako bi mišići, ligamenti i tetive mogli ispravno da funkcionišu.

Bolje fizičko zdravlje

U mnogim slučajevima, estetska hirurgija ne samo da poboljšava vaš izgled, već smanjuje neke rizike za određena zdravstvena stanja. Na primer, operacija smanjenja grudi može smanjiti bol u ramenima, leđima i vratu, dok uklanjanje masti iz određenih područja vašeg tela smanjuje rizik od dijabetesa i srčanih oboljenja.

Rinoplastika, s jedne strane, može popraviti deformisani septum i olakšati disanje; a operacija očnih kapaka, s druge strane, može popraviti problem suvih očiju i poboljšati vaš vid.

Pored toga, primećeno je da pacijenti usvajaju zdraviji način života nakon estetske operacije kako bi održali svoju fizičku kondiciju i dobar izgled.

Bolje mentalno zdravlje

Još tokom istorije kada su hirurzi operisali vojnike posle rata, shvaćena je važnost fizičkog izgleda i koliko dobro se osećaju pacijenti nakon popravke određenih estetskih nedostataka. Najčešće, fizički izgled može imati ogroman uticaj na to kako se osećamo i kako razmišljamo o sebi. Nezadovoljstvo fizičkim izgledom uzrokuje anksioznost i čak depresiju kod mnogih pojedinaca. Estetske operacije mogu poboljšati izgled pojedinca i učiniti da se oseća odlično u svom telu, dok istovremeno smanjuje nepotreban stres i poboljšava samopouzdanje.

Medica Aesthetica – Najbolji estetski hirurzi na jednom mestu!

Estetske operacije u poslednje vreme su veoma pristupačne i dovode do “prirodnih“ rezultata, nasuprot mnogim predrasudama, a sve to zbog tehnoloških poboljšanja i stručnosti kadra. Danas su ovakve procedure manje invazivne, sa manje neželjenih efekata i kraćim periodima oporavka.

Zapamtite da za svaki problem postoji rešenje, samo je važno pronaći pravog stručnjaka u pravo vreme.

Renomirana ordinaciju za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju Medica Aesthetica okuplja tim visoko kvalifikovanih stručnjaka i svakodnevno obavlja niz estetskih operacija. Sa ponosom ističemo da je iza nas više od decenije uspešnog, profesionalnog iskustva sa izvanrednim rezultatima, a najbolja potvrda za ovo su hiljade zadovoljnih pacijenata.

Naši pacijenti odlaze srećni i nasmejani nakon operacije, sa povišenim nivoom samopouzdanja i boljom slikom o sebi – a to je zapravo i glavni cilj. Jer samo kada je zdrav, srećan i kada ima samopouzdanje, čovek može da učini šta god poželi i da uživa najbolji kvalitet svog života!

Naši iskusni estetski hirurzi posvećuju posebnu pažnju svakom svom pacijentu, pažljivo objašnjavajući procedure i pomažu u određivanju realnih očekivanja i ishoda operacije.

Kompletan asortiman naše estetske hirurgije možete pogledati OVDE.

Radite na sebi danas, da biste uživali u boljem sutra. Mi smo tu da vam u tome pomognemo na najbolji način.

Najnovije vesti
Medica Medica Aestetica
Aktuelnosti

SKIN EXCELLENCE PROGRAM Hands-On by Innoaesthetics

Medica Medica Aestetica
Saveti

Hiperpigmentacija kože – šta su i kako se leče fleke na koži?

Medica Medica Aestetica
Aktuelnosti

Russian Lips: Savladajte najtraženiju tehniku povećanja usana na našim Hands-On Radionicama

Medica Medica Aestetica
Aktuelnosti

Regionalni Stylage Master Class: Inovativni Pristup Harmonizaciji Lica

Medica Medica Aestetica
Saveti

Kako se rešiti podočnjaka jednom zasvagda?

Medica Medica Aestetica
Saveti

Botoks i biorevitalizacija – moćni duo za blistaviji i mlađi izgled ovog leta

Zakazivanje

Zakaži konsultacije putem telefona +381 62 633 659 ili kontakt forme.

    ]
    phone-icon