Medica Medica Aestetica

Početna - blog - Saveti - Kako izgledati mlađe uz tretman poslednje generacije?

Kako izgledati mlađe uz tretman poslednje generacije?

Prelepa devojka se gleda u ogledalo i divi se kako moze izgledati mladje uz najnovije tretmane.

Neumitno je da starimo i ne smeta nam to toliko koliko bismo voleli da se to na nama baš i ne vidi u velikoj meri. Dobra vest je da i ne mora. Sigurno ste pomislili da govorimo o nekoj hirurškoj intervenciji.

Ali ne, govorimo o jednom potpuno neverovatnom otkriću zahvaljujući kojem možete ne samo da se podmladite, već da uklonite i strije i fleke na koži, ali i još mnogo toga što vam narušava lepotu. Saznajte o čemu govorimo jer se odgovor na večito pitanje kako izgledati mlađe bez da idete „pod nož“, nalazi u tekstu pred vama.

 

Kako podmladiti lice?

Koža lica svakodnevno je izložena brojnim faktorima koji na njoj ostavljaju traga. Na neke od njih možemo da utičemo, a na neke ne. Uglavnom su u pitanju spoljni faktori poput UV zračenja, stresa, pušenja, neadekvatne ishrane i nedovoljne nege. Ono što ne možemo promeniti ispisano je u našim genima, tako da nam tu preostaje samo da se snalazimo.

Prve bore pojavljuju se već posle 25. godine i tada bi trebalo početi sa nekom vrstom korektivne nege u cilju očuvanja kože lica u starosti. U današnje vreme imamo puno izbora, budući da nam se nude raznovrsni tretmani, kako hirurški, tako i nehirurški. Istini za volju, ako već možemo da biramo, ipak su nam draži ovi nehirurški.

Međutim, postavlja se pitanje koji od njih izabrati i da li oni zaista mogu da utiču na problem kakav je, na primer, opuštena koža lica koja se hirurškom intervencijom koriguje kao od šale. Zapravo može, a rešenje je radiotalasni lifting lica. O čemu se zapravo radi, saznajte u nastavku teksta.

 

Radio-talasi za lice

Bezbolno i bez skalpela, za razliku od faceliftinga, radiotalasni ligting se obavlja posredstvom sonde koja zagreva srednji sloj kože čime se obnavljaju kolagen, elastin i elastična vlakna. Ako želite da svojoj koži vratite tonus, obnovite onu mladalačku čvrstinu i mekoću, kao i da ublažite bore, ovaj tretman je kao stvoren za vas.

Zahvaljujući radio-talasima, elastin se obnavlja i podstiče se stvaranje novog kolagena, a dobro nam je poznato da je sve to povezano sa mladalačkim izgledom i dobrom hidriranošću kože. Osim toga, takođe se poboljšava i mikrocirkulacija i dotok kiseonika u ćelije.

U poređenju sa hirurškim tretmanima, oporavak ovde ne postoji, te je za pacijenta sve bezbolno i veoma komforno. Rezulat je idealno hidrirana koža izdašna elastinom, a pored toga mekana na dodir, glatka i sjajna.

Takva obnovljena koža je jaka i spremna na sve udare faktora spoljašnje sredine. Kolagen joj je pružio potrebnu elastičnost čime je mogućnost pojave bora svedena na minimum budući da više nije ispucala, suva i dehidrirana.

Kod mnogih pacijenata je razlika odmah primetna, a tajna je upravo u idealnoj toploti radiotalasa koju emituju samo najbolji laseri. Dalje u tekstu saznajte koji je najbolji laser, kao i gde možete da ga potražite, ali najpre da se kratko upoznamo sa pojmom samog lasera.

 

Šta je laser?

Reč „laser“ zapravo je skraćenica od Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation što zapravo znači „pojačanje svetlosti stimulisanom emisijom zračenja“. Laserski zraci koriste se ne samo u estetske, već i u medicinske svrhe kako bi se prodrlo u tkivo radi lečenja. Svetlost koja poseduje visoku energiju transformiše se u toplotu koja zatim deluje na područja u kojima je prisutan određeni problem. Dok blaži laserski tretmani dejstvuju na površini kože, oni jači zalaze i u dublje slojeve.

 

Koji je najbolji laser?

Pored toga što je bitan sam laser i njegova jačina, bitna je i stučnost tima, odnosno onog koji ovim aparatom upravlja. I zato pre no potrčite kod prvog koji baš taj uređaj poseduje, dobro obratite pažnju jer se i ono najbolje može okrenuti protiv vas u rukama onog neukog.

Mi u Medica Aesthetica klinici za estetsku hirurgiju posedujemo laser poslednje generacije, ali i stručan tim čija je ekspertiza upravljanje ovim aparatima. Iza nas su godine iskustva i garantujemo vam najbolje rezultate koji se upotrebom našeg lasera odmah vide.

Morate znati da nisu svi uređaji koji emituju radiotalase isti i tako uspešni kao što smo videli na primeru radiotalasnog liftinga lica. Ako želite najbolje rezultate, izaberite Syneron E-Two aparat koji posedujemo u Medica Aesthetica klinici za estetsku hirurgiju.

Ako se pitate kako ukloniti ožiljke od bubuljica ili, pak, kako smanjiti proširene pore, ovaj uređaj radi i to, i to vrlo uspešno. Dakle, osim što uspešno zateže kožu lica i vrata, ovim uređajem se mogu tretirati i:

  • ožiljci i ožiljci od akni
  • proširene pore
  • bore i hiperpigmentacija
  • strije
  • ostali znakovi starenja kože

U pitanju je najsavremeniji aparat koji kombinuje dve posebne tehnike u estetskoj dermatologiji, a koje se nazivaju Sublime & Sublative. Zahvaljujući sinegiji, ovih tehnika garantuje efikasno i trajno uklanjanje ožiljaka od akni, kao i podmlađivanje celog lica i vrata.

Udruženim snagama dokazano blagotvornog dejstva infracrvene svetlosti i bipolarne radiofrekvencije, na potpuno neinvazivan, bezbedan i efikasan način trajno se otklanjaju i problemi poput fleka uz već pomenuto podmlađivanje kože. Dalje saznajte po kom principu radi ovaj revolucionarni aparat poslednje generacije.

 

Kako radi E-TWO laser?

Pomenuta Sublative tehnologija zapravo je jedina u estetici koja garantovano pokriva tragove ožiljaka od akni i to u bilo kom stadijumu, što je zaista impresivno, posebno ako znamo koliko ta pojava može biti uporna. Sama terapija se upravo zasniva na tome da se u najkraćem roku koža zaleči i da pritom epiderm pretrpi minimalna oštećenja, a rezultat svega toga jeste zdravija, elastičnija i lepša koža.

Posebno dizajniran Sublative RF aplikator posredstvom brojnih multi-elektrodnih iglica i u određenim etapama, inkorporira direktno u kožu radiofrekventnu energiju, a zatim se mikroskopske regije dermisa i epidermisa zagrevaju formirajući neku vrstu mreže na površini.

Usled zagrevanja i protoka energije nastaju akumulacione, odnosno ablatirane zone koje služe kao skladišta ćelija kako bi se koža brzo i u potpunosti regenerisala.

Šta to zapravo znači? Vrlo jednostavno, vaše telo se stimuliše i samo sebe zaceljuje. Ovo osim što je efikasno i bezbedno, takođe i ubrzava vreme oporavka.

Sublime bezbedno i kontrolisano zagreva duboke slojeve dermisa posredstvom kombinacije infracrvenih zraka i bipolarne RF energije. Budući da poseduju širok opseg koji se kreće u rasponu od 700-2000 nm, infracrveni zraci utiču na sintezu kolagena, dok bipolarna RF energija dovodi do kontrahovanja kolagenskih vlakana, a kako se ona pobuđuju, to se koža lica i vrata instant zateže, a istovremeno se i dugoročno ublažavaju bore.

Prelepa mladja zena tokom laserskog tretmana lica.

 

Tretman E-Two aparatom

Već smo napomenuli da je sam tretman u potpunosti komforan, bezbolan i uspešan na svakom tipu kože. Tokom tretmana možete osetiti blage senzacije u vidu peckanja i topline, ali ništa neugodno i što se ne može podneti. Kada je u pitanju trajanje tretmana, bićete gotovi za 20 do 40 minuta, što opet zavisi i od dela tela koje se tretira.

Kada je u pitanju sam oporavak, on zapravo i ne postoji, što je shodno ovoj lakoj i brzoj tehnici, te ćete se kroz nekoliko sati moći vratiti svojim uobičajenim aktivnostima.
Svakako morate znati da je ovaj tretman nužno ponavljati, ali uglavnom samo 3 do 5 puta, sa zadrškom, naravno, jer opet sve to zavisi i od stanja vaše kože, kao i od procene našeg stručnog tima pod čijim ste budnim okom tokom čitavog procesa.

Najbolje od svega je što se tretiranost ovim aparatom ne završava samo na licu, njime se može tretirati i vrat i dekolte, ali i ostali delovi tela.

Kao što vidite, nije nužno ići „pod nož“ da biste izgledali lepo i mladoliko, jer Medica Aesthetica poseduje i druge opcije podmlađivanja i rešavanja različitih problema. Posetite nas i uverite se u to.

Najnovije vesti
Medica Medica Aestetica
Aktuelnosti

SKIN EXCELLENCE PROGRAM Hands-On by Innoaesthetics

Medica Medica Aestetica
Saveti

Hiperpigmentacija kože – šta su i kako se leče fleke na koži?

Medica Medica Aestetica
Aktuelnosti

Russian Lips: Savladajte najtraženiju tehniku povećanja usana na našim Hands-On Radionicama

Medica Medica Aestetica
Aktuelnosti

Regionalni Stylage Master Class: Inovativni Pristup Harmonizaciji Lica

Medica Medica Aestetica
Saveti

Kako se rešiti podočnjaka jednom zasvagda?

Medica Medica Aestetica
Saveti

Botoks i biorevitalizacija – moćni duo za blistaviji i mlađi izgled ovog leta

Zakazivanje

Zakaži konsultacije putem telefona +381 62 633 659 ili kontakt forme.

    ]
    phone-icon