Medica Medica Aestetica

Početna - blog - Saveti - Botoks i biorevitalizacija – moćni duo za blistaviji i mlađi izgled ovog leta

Botoks i biorevitalizacija – moćni duo za blistaviji i mlađi izgled ovog leta

Devojka na tretmanu botoksa lica.

Ako želite ovog leta da privučete pažnju i zasijate kao nikada do sad, onda je sinergija botoksa i biorevitalizacije pravi izbor za vas.

U ovom tekstu saznajte zašto su baš botoks i biorevitalizacija ona idealna kombinacija estetskih tretmana koja će podići vaš izgled ovog leta na jedan viši nivo. No, hajde najpre da saznamo malo više o ovim tretmanima pojedinačno.

 

Botoks lica – standard za uklanjanje bora

Botoks je nehirurška metoda koja se koristi godinama unazad u estetskoj medicini i idealna je za brisanje prvih znakova starenja, kao i peglanje bora. Upravo to, kao i činjenica da nema neželjenih efekata i posledica po zdravlje, stavlja je u sam vrh tehnika za instant uklanjanje bora na licu.

Iako su bore normalna pojava, to ne znači da bi trebalo da se pomirimo sa njima. Možda vam one ne smetaju sad, ali definitivno ćete početi da ih primećujete kada vremenom počnu da se produbljuju i usecaju vam lice. Osim toga, sa botoksom vam nisu potrebni filteri jer se bukvalno radi o tehnici koja briše bore i podmlađuje vas čak nekoliko godina. Zbog svega toga, tretman botoksom je najtraženiji kako u svetu, tako i kod nas.

Plus što je sve komforno i bezbolno kada je u pitanju botoks. Iskustva naših pacijenata to najbolje potvrđuju. Mi u Medica Aesthetica klinici za estetsku hirurgiju znamo šta je prava mera kada je u pitanju ovaj tretman, ali mnogi ne znaju i zato pazite kome se prepuštate u ruke jer je tanka granica između lepog, osveženog mladalačkog izgleda i onog mumificiranog i veštačkog.

Na našoj klinici ovo drugo nije moguće, budući da kod nas rade izrazite estete i vrhunski stručnjaci kojima su prirodan izgled i vaša bezbednost na prvom mestu.

Devojka na tretmanu bora oko ociju botoksom.

Krajnjim rezultatima bićete i više nego zadovoljni, neće se videti da ste nešto radili, ali ćete dobiti niz komplimenata da ste se itekako prolepšali.

Efekti su zaista neverovatni! Vaše lice će biti podmlađeno, a pritom mimika u potpunosti očuvana, takoreći aktivna. Bezizražajnost je ono čega se mnogi boje. Niko ne želi “zaleđen” i plastičan izraz lica. Mnogo je predrasuda kada je u pitanju botoks, a mi smo tu da vam kažemo kako zaista stoje stvari.

Pročitajte sve o ovom tretmanu, omiljenom među brojnim holivudskim zvezdama.

 

Za koji deo lica je ovaj tretman idealan?

Botoks je savršen za vašu gornju trećinu lica jer se baš tu nalaze svi mišići kojima pokazujemo određenu ekspresiju – smejemo se, te nastaju bore smejalice, mrštimo se i pravimo bore mrštilice, uglavnom od sunca, mičemo obrve i sl. Budući da je ovakva mimika učestala, bore su neminovne, ali to ne znači da bi trebalo da se suzdržavate od svojih emocija, posebno pored čudotvorne moći botoksa.

Ubrizgavanjem određene količine ovog preparata u navedene mišiće lica, bore će se ublažiti, a njihov dalji nastanak usporiti. Dakle, tretman botoksom je idealan za brisanje bora iz 3 regije u gornjoj trećini lica, a to su:

 • bore na čelu
 • bore između obrva (glabela)
 • bore oko očiju

 

Bore na čelu – kako ih ukloniti?

Botoksom, naravno, i promena je neverovatna. Bore na čelu ne izgledaju nimalo privlačno i uglavnom su veoma upečatljive, pogotovo kad su duboke. Sa njima delujete umorno i strogo, čak i da ste najvedrija osoba na svetu. No, srećom, zahvaljujući tretmanu botoksom za samo 15-ak minuta ove bore se veoma uspešno uklanjaju.

 

Kako se rešiti bora oko očiju?

Zahvaljujući tretmanu botoksom, bore oko očiju, tačnije na bočnim stranama očiju (takozvane crows feet), ali i podočnjaci, biće uspešno otklonjeni. Dovoljna je minimalna količina da bi se ispeglalo ovo jedno od najkritičnijih područja, budući da su očni mišići veoma aktivni, a posebno ih naprežu oni koji imaju dioptriju.

Zbog svega toga, sitne borice u ovom predelu su itekako uočljive, a ubrizgavanjem minimalnih količina ovog preparata, zateže se koža oko očiju, a delimično se uklanjaju i podočnjaci.

Pored navedenih regija, botoksom se uspešno tretiraju i bore oko usana, na vratu, kao i glabele, tj. bore koje nastaju mrštenjem.

Pogledajte ukratko koje su to indikacije za ovaj tretman:

 • podizanje obrva
 • “gummy smile” – kada su vidljive desni
 • lifting vrata – “Nefretiti lift”
 • bruksizam
 • maseter – sužavanje vilice
 • bore na nosu
 • bore oko usana
 • hiperhidroza

 

Šta je botoks?

Toliko smo puta čuli za botoks, ali da li zaista znamo šta je? Većina baš i ne.

U pitanju je neuromodulator botulinum toxin A i zapravo je produkt bakterija (Clostridium botulinum). On spada u red neurotoksina koji se nakon farmakoloških procesa koristi kao prečišćen i manje kocentrovan oblik toksina. Botulinski toksin svojim dejstvom blokira oslobađanje acetilholina koji se nalazi na nervnim završecima, čime se smanjuje kontrahovanje mišića. Ubrizgavanje ovog preparata u pojedine mišiće dovodi do blokiranja signala čime se sprečava njihova kontrakcija koja je inače odgovorna za pojavu i produbljivanje bora na licu. Upravo zbog toga je botoks protiv bora savršeno sredstvo i idealno oružje u borbi za mladolik izgled.

Znamo da vam nije svejedno kada čujete da je zapravo u pitanju toksin, odnosno otrov. No nema razloga za brigu, budući da se u estetskim tretmanima koristi prečišćen neurotoksin koji se, kako smo već napomenuli, dobija preradom gorepomenute bakterije koja je odgovorna za oboljenje koje nazivamo botulizam.

No, ova se supstanca toliko puta preradi da se na kraju ne može ni poistovetiti sa svojim prvobitnim oblikom. Pritom, i same količine koje se u radu koriste toliko su minimalne da ne mogu da ugroze vaše zdravlje. Dakle, slobodno se prepustite.

 

Kako se izvodi tretman?

Lekar će uz pomoć specijalne olovke najpre obeležiti tačna mesta uboda u koja će vam zatim biti ubrizgana određena količina ovog preparata.

Sve traje veoma kratko, a moguća je pojava bola, osećaja peckanja, crvenila i blagog otoka, no sve to vrlo brzo prolazi i zanemarljivo je u odnosu na sjajne rezultate koji se uočavaju veoma brzo nakon tretmana.

Rezultati su vidljivi kroz nekih 7 dana i tako narednih 6 meseci. No, valja napomenuti da je nekome potrebno više, a nekom manje vremena.

Stoga, ako vas čeka neka važna prilika, a vi želite da zasenite svojim izgledom, najbolje je uraditi tretman 10 do 14 dana pre važnog događaja kako biste sebi kupili vreme i bili sigurni da će botoks uraditi svoje.

Nakon isteka perioda od 6 meseci, mišićima se vraća stara pokretljivost i tada se tretman može ponoviti.

Lekar za estetske tretmane priprema injekciju za botoks.

 

Kada početi sa botoksom?

Često pitanje koje se postavlja jeste i kada je pravo vreme za primenu botoksa?

Velika je zabluda da je botoks namenjen samo onima kod kojih su bore već vidljive i izražene. Dakle, sa primenom možete početi i ranije budući da botoks ima blagotvorno preventivno dejstvo.

U tom slučaju su potrebne veoma male doze i one su sasvim dovoljne da se spreči nastanak, širenje i dalje produbljivanje bora u kasnijem životnom dobu. Ovakvim ulaganjem u svoju kožu, obezbeđujete joj očuvanost i zategnutost, a time i mladolik izgled na duže staze.

 

Botoks – iskustva klijenata

Prednosti botoksa u odnosu na druge tretmane:

 • dobra zamena za hirurške procedure poput operacije očnih kapaka i hirurško zatezanje lica
  odlaže operacije poput zatezanja gornje trećine lica (čelo i područje oko očiju)
 • može se raditi u bilo koje doba godine
 • minimalno ili čak potpuno bezbolna procedura
 • efekti su vidljivi u roku od nekoliko dana i traju do 6 meseci
 • malobrojne su kontraindikacije
 • Posle tretmana može se pojaviti manje crvenilo ili otok na ubodnim mestima, no to je sasvim normalna pojava koja se povlači već nakon jednog sata.

 

Koliko košta botoks lica?

Kada je u pitanju botoks lica, cena jedne regije u Medica Aesthetica klinici za estetsku hirurgiju kreće se od 12 do 18 hiljada dinara.

 

Biorevitalizacija lica

Tragate za minimalno invazivnim estetskim tretmanom za podmlađivanje? Onda je biorevitalizacija savršen izbor za vas, jer popravlja stanje kože, otklanja umor, znakove starenja, suvoću i hiperpigmentaciju.

Svi znamo koliko je hijaluron za lice blagotvoran, a biorevitalizacija se izvodi upravo ubrizgavanjem hijaluronske kiseline u visokoj koncentraciji, ali i vitamina, minerala i antioksidanata u površinski sloj kože.

Ove aktivne materije podstiču stvaranje kolagena i elastina, te je mladalački jedar izgled zagarantovan, a da pritom niste išli „pod nož“.

 

Biorevitalizacija lica – pre i posle

Kojem god tipu kože da pripadate, ovom tretmanu možete da se podvrgnete. Biorevitalizacija lica, iskustva pokazuju, vraća vitalnost koži bilo da je ona umorna, stresom istrošena ili posledicama neke bolesti načeta. Sve se to na licu očitava i redovnim periodičnim tretmanima biorevitalizacije uspešno otklanja.

Baš to, kao i činjenica da se podmlađujete, a opet ne menjate svoje lice u biti, dakle ne menja se njegov izgled, stavlja biorevitalizaciju u sam vrh tretmana za podmlađivanje. Pored toga, ovaj tretman na vašem licu ostavlja i efekat svežine, elastičnosti, poboljšanog tonusa, zategnutosti, uopšte svega što je za mladost karakteristično i po čemu se ona prepoznaje.

Pored lica, ovim tretmanom možete isto pružiti i svom vratu i dekolteu, odnosno onim regijama koje inače često znamo da zapostavimo, a upravo se na njima, pored lica, najviše ogledaju posledice godina.

U nastavku saznajte kako ovaj čudotvoran tretman izgleda.

Kako izgleda tretman?

Najpre se procenjuje stanje vaše kože lica i određuje šta mu je potrebno. Nakon toga se koža temeljno očisti, nanosi se anestetik u vidu kreme kako ne biste osetili bol prilikom uboda iglicama što traje svega 20 minuta. Tih 20 minuta se injekcijama u epidermis ili dermis ubacuje čista hijaluronska kiselina, a pored nje i ostale aktivne materije poput aminokiselina, antioksidanasa, minerala i vitamina.

Sve to podstiče regeneraciju i normalizuje funkcionisanje ćelija kože. Veoma je bitan i kvalitet injekcionih filera koji se ubrizgavaju, te obratite pažnju i na to. U nastavku pročitajte šta mi koristimo.

 

Najbolji injekcioni fileri kod nas u Medici Aesthetici

U Medica Aesthetica klinici za estetsku hirurgiju koristimo najbolje filere prilikom tretmana biorevitalizacije. Evo o kojim filerima je reč:

 • Stylage Hydromax filer – služi za biorevitalizaciju kože lica i vrata, za izrazito dehidriranu i kožu koja je izgubila sjaj. Zahvaljujući ovom fileru koji je u potpunosti biorazgradiv, vaša koža će biti dubinski hidrirana i nahranjena, a takođe će joj se povratiti tonus i elastičnost. Sve je to moguće zahvaljujući unakrsno umreženoj hijaluronskoj kiselini koja drastično menja izgled vaše kože i to na duži vremenski period. Jedan do tri tretmana uglavnom je sasvim dovoljno za poboljšanje izgleda vaše kože, no sve to zavisi i od stanja u kojem se ona nalazi.
 • Profhilo – ovaj preparat u sebi sadrži visoku koncentraciju hijaluronske kiseline i istovremeno kožu hrani i podstiče produkciju kolagena. Koži se pruža neophodna vlažnost, ona postaje čvršća, a njen izgled poboljšan. Ako je neophodna dubinska i dugotrajna hidratacija, ovaj preparat je najbolji izbor.
 • Jalupro – korisi se za tretman suve i dehidrirane kože, ali i kod pojave prvih bora. Zahvaljujući kombinaciji hijaluronske kiseline i aminokiselina, poboljšava se tonus i elastičnost, tekstura kože, ali i umanjuju bore.

 

Biorevitalizacija lica – cena tretmana

Kod nas u Medica Aesthetica klinici za estetsku hirurgiju, Hydromax biorevitalizacija je 18 000 dinara, MCA 35 biorevitalizacija je 9 600 dinara, Jalupro se kreće od 14 do 30 000, dok je Profhilo 36 000 dinara.

 

Zašto je Medica Aesthetica korak ispred konkurencije?

Zato što znamo koje su kombinacije tretmana idealne za osvežen i podmlađen izgled. Zato što koristimo najbolje preparate i ne dozvoljavamo da baš svašta priđe vašoj koži. Zato što se u rukama naših vrhunskih stručnjaka zaista možete osećati bezbedno. Mi znamo idealnu meru za lep i prirodan izgled, te ćete sa naše klinike otići vidno podmlađeni i konačnim rezultatom u potpunosti zadovoljni.

Zakažite svoju prvu konsultaciju ili nas posetite i uverite se u to!

Najnovije vesti
Medica Medica Aestetica
Aktuelnosti

Russian Lips: Savladajte najtraženiju tehniku povećanja usana na našim Hands-On Radionicama

Medica Medica Aestetica
Aktuelnosti

Regionalni Stylage Master Class: Inovativni Pristup Harmonizaciji Lica

Medica Medica Aestetica
Saveti

Kako se rešiti podočnjaka jednom zasvagda?

Medica Medica Aestetica
Saveti

Botoks i biorevitalizacija – moćni duo za blistaviji i mlađi izgled ovog leta

Medica Medica Aestetica
Saveti

Kako izgledati mlađe uz tretman poslednje generacije?

Medica Medica Aestetica
Aktuelnosti

Innoaesthetics hands-on workshop

Zakazivanje

Zakaži konsultacije putem telefona +381 62 633 659 ili kontakt forme.

  ]
  phone-icon