Medica Medica Aestetica

Početna - blog - Aktuelnosti - Akreditovane edukacije za doktore estetske medicine – sve na jednom mestu!

Akreditovane edukacije za doktore estetske medicine – sve na jednom mestu!

Završili ste medicinu i primetili ste da je antiaging medicina izuzetno popularna poslednjih godina? Sebe vidite kao nekoga ko ima oko za detalje, proporcije i estetiku? Verovatno ste se zapitali ko može da se bavi estetskom medicinom i šta su neophodni preduslovi?

Diploma o završenom medicinskom ili stomatološkom fakultetu nije dovoljan uslov kako biste se bavili estetskom medicinom. Stručnjaci za estetsku medicinu su lekari koji su se edukovali i usavršavali za izvođenje estetskih intervencija. Svaki lekar koji želi da se bavi antiaging procedurama ili estetskom medicinom mora da stekne odgovarajuća znanja i veštine kroz akreditovani program kontinuirane medicinske edukacije. Polaznici kontinuirane edukacije kojom se osposobljavanju za izvođenje procedura estetske medicine mogu biti isključivo doktori medicine i doktori stomatologije sa položenim stručnim ispitom i radnim iskustvom u trajanju od tri godine. Dobar lekar estetske medicine poseduje odgovarajuću kombinaciju obrazovanja, obuke, iskustva, licenciranja i veština da bi se istakao u ovoj oblasti medicine.

Odgovarajuće obrazovanje i obuku za obavljanje antiaging procedura možete dobiti isključivo kroz akreditovane edukativne centre koji realizuju zvanično odobrene programe obuke. Kursevi koje realizuje Edukativni centar Medica Aesthetica su međunarodno priznati i akreditovani od strane Zdravstvenog saveta Srbije za doktore medicine i doktore stomatologije sa važećom licencom izdatom od strane Lekarske i Stomatološke komore Srbije.

Verovatno se pitate, šta je još osim akreditacije bitno za edukativni centar koji birate za sopstveno profesionalno usavršavanje?

Odgovor je – raspitajte se i dobro istražite što više informacija o Edukativnom centru, Sadržaju edukacija i načinu kako se izvode.

Raspitajte se koliko dugo postoji edukativni centar. Godine iskustva u estetskoj medicini, kao i godine iskustva u prenošenju znanja na nove lekare, dobar su pokazatelj da generacije lekara biraju taj edukativni centar za sopstveno usavršavanje.

Uz godine iskustva, proverite i broj edukovanih lekara od strane tog edukativnog centra, i nemojte propustiti priliku da se dobro raspitate i zatražite preporuke od starijih kolega. Proverite sa iskusnijim kolegama koje su imale priliku da pohađaju različite edukativne programe, kojim edukativnim centrom su bili najzadovoljniji.

Bitnu ulogu u nivoa zadovoljstva koje lekar ponese nakon završetka edukacija, leži i u utisku koji je na polaznika edukativnog programa ostavio edukator koji ima ključnu ulogu u prenošenju znanja i kreiranju mentorskog odnosa sa polaznikom. Sposobnost da prenese znanje, domenska ekspertiza, specijalizacija, iskustvo, međunarodna priznatost, regionalni uticaj edukatora, personalne karakteristike i dostupnost za mentorski rad sa vama…. sve su to osobine edukatora koje treba da uzmete u obzir kada birate edukativni centar kome ćete poveriti svoje stručno usavršavanje.

Rad sa iskusnim stručnjacima iz oblasti estetske medicine omogućiće vam da naučite mnoge potrebne veštine i koncepte koji su neophodni za vaš uspešan rad i lično usavršavanje. Osim izvrsnih edukatora, Medica Aesthetica pruža kontinuiranu podšku vašem ličnom i profesionalnom razvoju i nakon završenih edukacija. Medica Aesthetica eksperti će Vam biti podrška u radu sa Vašim prvim pacijentima i pružiže vam mogućnost kontinuirane edukacije i nakon što dobijete sertifikat koji Vam omogućava da počnete da se bavite ovim poslom.

Medica Aesthetica iz Beograda, osnivač Antiageing akademije Srbije, je jedan od prvih i najrenomiranijih centara estetske medicine u jugo-istočnoj Evropi sa više od decenije uspešnog, profesionalnog iskustva. Vodeći edukator Antiaging akademije je Dr Sci. Med. Marina Stolić – Specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije, koja je čuvena po svom jedinstvenom i strastvenom pristupu edukovanju doktora i nesebičnom prenošenju svog dragocenog iskustva i znanja na seminarima širom Evrope. Nekoliko hiljada lekara je završilo što akreditovane, što neakreditovane edukacije, iz različitih zemalja regiona, što edukativnom centru daje internacionalni karakter. Kroz saradnju sa istaknutim svetskim stručnjacima Edukativni centar Medica Aesthetica konstanto unapređuje edukativni program i unosi inovacije u način prenošenja znanja na kolege koje tek ulaze u svet estetske medicine.

A kako izgledaju kvalitetne edukacije?

Kurs najpre započinje teoretskim delom iz odabrane oblasti. U Medica Aesthetica ovde se bavimo ponavljanjem anatomije i strukture kože, indikacijama, tehnikama, aktivnim sastojcima, relativnim i apsolutnim kontraindikacijama, komplikacijama, kao i rešavanjem istih. Na ovaj način vas detaljno upoznajemo sa mogućnostima same tehnike i postizanja najboljih rezultata uz maksimalnu bezbednost po lekara i pacijenta.

Nakon teoretskog, sledi praktični deo kursa koji nazivamo “hands-on“, tj. praktični deo koji se obavlja na pacijentima u okviru našeg centra. Radi raznovrsnosti, nastojimo da u praktičnom delu imamo pacijente sa različitim tipovima kože, različitog godišta, pacijente koji su ranije bili podvrgnuti estetskim procedurama, kao i one koji su prvi put na proceduri i one kojima je neophodna korekcija.

Treba naglasiti da se primena same tehnike odigrava sve vreme pod budnim okom sertifikovanog edukatora, ali samostalno od strane polaznika kursa.

Maksimalan broj polaznika je pet, dakle grupe su male i daju dovoljno prostora da se edukator posveti svakom polazniku pojedinačno.

Osim dovoljnog broja raznovrsnih pacijenata, na kojima imate mogućnost da pod budnim okom edukatora isprobate tehnike estetske medicine, jako je bitno da primenjujete i premium proizvode i medicinska sredstva koja omogućavaju da na pacijentima vidite maksimalne rezultate svojih tretmana. Medica Aesthetica u svojoj stručnoj praksi i tokom edukacija koristi hijaluronske filere premium brenda Stlage, laboratorije Vivacy iz Francuske, čiji smo ekskluzivni zastupnik. Takođe, primena mezokoktela i pilinga prestižne španske laboratorije Innoaesthetics, čiji smo eksluzivni zastupnik, garantuju da ćete kroz edukacije o hemijskim pilinzima i mezoterapiji videti maksimalne efekte na pacijentima na kojima budete unapređivali svoje veštine.

Prirodno dolazimo do pitanja koje Vam je verovatno na pameti – za koje estetske procedure Medica Aestehtica drži edukacije?

Kursevi koje možete pohađati u okviru Estetsko-edukativnog centra Medica Aesthetica su međunarodno priznati i akreditovani od strane Zdravstvenog saveta Srbije za doktore medicine i doktore stomatologije, sa važećom licencom izdatom od strane Lekarske i Stomatološke komore Srbije.

Pružamo kurseve/edukacije iz sledećih oblasti:

 • Primena hijaluronskih filera (osnovni i napredni nivo)
 • Primena botulinum toksina
 • Primena mezoterapije (uključujući lipolizu)
 • Primena PRP-a (podmlađivanja krvnom plazmom)
 • Primena hemijskih pilinga
 • Primena mezonita
 • Takođe pružamo edukacije i za kozmetičare:
 • Mezoterapija u kozmetološkoj praksi
 • Hemijski piling u kozmetološkoj praksi

Misija koja stoji iza Estetsko-edukativnog centra Medica Aesthetica je da podignemo praksu estetske medicine na znatno viši nivo, a to možemo postići ukoliko svojim kolegama budemo pružali vrhunske edukacije. Kako uspešno sarađujemo sa inostranim i domaćim predavačima i edukatorima, neretko organizujemo kongrese i webinare kako bi polaznici naših kurseva uvek imali najsvežije informacije i bili upoznati sa najsavremenijim izumima iz oblasti estetske medicine.

Našu misiju je do sada prepoznalo više hiljada kolega koji nesebično dele svoja pozitivna iskustva sa kolegama i oduvek su nam bili jedina reklama i način promovisanja edukativnog centra. Budite i vi deo tima kome su stručnost i kvalitet imperativ u radu i posetite Estetsko-edukativni centar Medica Aesthetica.

Najnovije vesti
Medica Medica Aestetica
Aktuelnosti

SKIN EXCELLENCE PROGRAM Hands-On by Innoaesthetics

Medica Medica Aestetica
Saveti

Hiperpigmentacija kože – šta su i kako se leče fleke na koži?

Medica Medica Aestetica
Aktuelnosti

Russian Lips: Savladajte najtraženiju tehniku povećanja usana na našim Hands-On Radionicama

Medica Medica Aestetica
Aktuelnosti

Regionalni Stylage Master Class: Inovativni Pristup Harmonizaciji Lica

Medica Medica Aestetica
Saveti

Kako se rešiti podočnjaka jednom zasvagda?

Medica Medica Aestetica
Saveti

Botoks i biorevitalizacija – moćni duo za blistaviji i mlađi izgled ovog leta

Zakazivanje

Zakaži konsultacije putem telefona +381 62 633 659 ili kontakt forme.

  ]
  phone-icon