Mezoterapija i lipoliza

Reč MEZOTERAPIJA potiče od grčkih reči mesos što znači srednji i terapeia (θεραπεία) što znači terapija tj. medicinski tretman. Mezoterapija je medicinski postupak u kojem se veoma male količine farmaceutskih proizvoda, vitamina, minerala i aminokiselina ubrizgavaju u mezoderm (srednji sloj kože).
Mezoterapija je nastala u Francuskoj 1952., a razvio ju je Dr Michael Pistor. Dr Pistor je imao za cilj da ubrizga malu količinu medikamenta nekoliko puta u tačno odgovarajuće mesto. Procedura je zvanično priznata od strane francuske “Académie de Medecine” 1987. godine i stavljena na spisak medicinskih procedura finansiranih od strane zdravstvenog fonda Francuske.

Mezoterapija i Lipoliza

Mezoterapija može biti

  • INVAZIVNA – Kada se radi iglicama
  • NEINVAZIVNA – Mezoporacija

Mezoterapija je medicinski postupak u kojem se veoma male količine farmaceutskih proizvoda, vitamina, minerala i aminokiselina ubrizgavaju u mezoderm (srednji sloj kože) . U zavisnosti od toga koje aktivne materije koristimo, postižemo različite rezultate. Aktivne materije se mogu ubrizgavati u kožu tankim iglicama ili se mogu unositi uz pomoć aparata. Kokteli se određuju po strogo poznatim i svetski priznatim protokolima, uzimajući u obzir stanje koje se tretira, mesto i efekat koji se želi postići. To znači da se za svakog klijenta priprema poseban izbor koktela i šema lečenja, a to zavisi od mišljenja lekara formiranog posle opsežnog razgovora i uvida u zdravstvenu istoriju klijenta. Mezoterapija se može primeniti na lice, vrat, dekolte, šake i na sve ostale regije tela. Postupak uključuje višestruke mikroinjekcije u lokaliziovanim područjima kako bi se postigli maksimalni rezultati. Potrebno je ubrizgati male količine tačno određenih aktivnih supstanci u lokalizovana područja. Postupak traje 20-30 minuta uz minimalane neudobnosti.

MEZOTERAPIJA JE NEHIRURŠKA ALTERNATIVA ZA MRŠAVLJENJE I PREOBLIKOVANJE TELA ( BODY SCULPTING ). POSTUPAK JE DOKAZANO DELOTVORAN I ZA PODMLAĐIVANJE LICA I VRATA, KAO I ZA LEČENJE ODREĐENIH VRSTA GUBITKA KOSE. MEZOTERAPIJA JE SIGURNA I USPEŠNA METODA. PRIMENJUJE SE U MNOGIM ZEMLJAMA EVROPE I AMERIKE VEĆ GODINAMA UNAZAD.

MEZOTERAPIJA - PRIMENA ZA TELO

  • za lečenje celulita (sva četiri stadijuma);
  • za zatezanje kože stomaka, oko kolena, podvaljka, nadlaktica, butina (naročito unutrašnje strane butina).

MEZOTERAPIJA - PRIMENA NA LICU, VRATU, DEKOLTEU I ŠAKAMA

  • za regeneraciju, revitalizaciju kože na licu, vratu, dekolteu i šakama koja potom postaje sjajna, jedra, elastična i glatka;
  • duboka biorevitalizacija za popunjavanje finih bora na licu, vratu, dekolteu i šakama.

MEZOTERAPIJA - PROTIV GUBITKA KOSE KOD ŽENA I MUŠKARACA

Rezultati su fantastični.

Efekti mezoterapije su lokalni i sistemski, te doprinose opštem poboljšanju stanja organizma i podmlađenosti.

ŠTA OČEKIVATI TOKOM TRETMANA MEZOTERAPIJOM I KAKO IZGLEDA TRETMAN?

Nakon opsežnog razgovora, analize medicinske istorije pacijenta, laboratorijskih nalaza i detaljnog sistematskog pregleda, pristupa se sprovođenju isplaniranog i prilagođenog programa lečenja. Jasno se definišu i označavaju problematični delovi tela, koji se zatim dezinfikuju i premažu lokalnim anestetikom. Nakon 10 minuta pristupa se aplikaciji koktela tačno određene količine na određenu dubinu kože. Mikro-injekcije su relativno bezbolne. Efekti su vidljivi već posle 3 do 4 tretmana. Za dugotrajan efekat je potrebno uraditi od 6 do 10 tretmana, a onda mesečno održavati stanje.

Lipoliza

ŠTA JE LIPOLIZA?
KAKO IZGLEDA TRETMAN LIPOLIZOM?
KAKO LIPOLIZA DELUJE I KAKVE REZULTATE MOGU DA OČEKUJEM?
ŠTA SE U MASNO TKIVO UBRIZGAVA, IMA LI NEGATIVNIH EFEKATA?

Call Now Button