Mezoterapija - učvršćivanje kože lica

Medica Aesthetica primenjuje mezoterapijske tretmane sa ciljem da obezbedi momentalno zatezanje i učvršćivanje već opuštenih delova kože lica uz istovremenu dugoročnu stimulaciju Vaše kože da samostalno sintetiše kolagen i elastin u potrebnoj količini. Iskusni lekari MedicaAesthetica će utvrditi tačnu kombinaciju aktivnih supstanci (vitamina, minerala, aminokiselina, koenzima…) koji su preko potrebni ishrani Vaše kože.

Mezoterapija
ZAŠTO JE OVAJ TRETMAN NEOPHODAN?
ZAŠTO JE DOBRO DA GA URADIM ŠTO PRE?
ZAŠTO JE NAJBOLJE DA GA URADIM U MEDICI?
HOĆU LI IZGLEDATI ``VEŠTAČKI``?
DA LI JE BEZBEDNO?
KAD MOGU NA POSAO?
DA LI SU TRETMANI SKUPI?

Reč MEZOTERAPIJA potiče od grčkih reči mesos što znači srednji i terapeia (θεραπεία), što znači terapija, tj. medicinski tretman. Mezoterapija je nastala u Francuskoj 1952., a razvio ju je Dr Michael Pistor. Dr Pistor je imao za cilj da ubrizga malu količinu medikamenta, samo nekoliko puta, tačno u odgovarajuće mesto. Procedura je zvanično priznata od strane francuske “Académie de Medecine” 1987. godine i stavljena na spisak medicinskih procedura finansiranih od strane zdravstvenog fonda Francuske.

Mezoterapija može biti:

  • invazivna – Кada se radi iglicama
  • neinvazivna – Мezoporacija

Mezoterapija je medicinski postupak u kojem se veoma male količine farmaceutskih proizvoda, vitamina, minerala i aminokiselina ubrizgavaju u mezoderm (srednji sloj kože). U zavisnosti od toga koje aktivne materije koristimo, postižemo različite rezultate. Aktivne materije se mogu ubrizgavati u kožu tankim iglicama ili se mogu unositi uz pomoć aparata. Kokteli se određuju po strogo poznatim i svetski priznatim protokolima, uzimajući u obzir stanje koje se tretira, mesto i efekat koji se želi postići. To znači da se za svakog klijenta priprema poseban izbor koktela i šema lečenja, a to zavisi od mišljenja lekara formiranog posle opsežnog razgovora i uvida u zdravstvenu istoriju klijenta. Mezoterapija se može primeniti na lice, vrat, dekolte, šake i na sve ostale regije tela. Postupak uključuje višestruke mikroinjekcije u lokaliziovanim područjima kako bi se postigli maksimalni rezultati. Potrebno je ubrizgati male količine tačno određenih aktivnih supstanci u lokalizovana područja. Postupak traje 20-30 minuta uz minimalane neudobnosti.

Call Now Button