ARHIVA KOZMETIČARI

Estetsko-edukativni centar Medica Aesthetica već dugi niz godina kontinuirano organizuje edukacije za lekare od osnivanja pa sve do današnjeg dana. Dugogodišnja tradicija kontinuirane edukacije iz oblasti estetske medicine koja odiše kvalitetom i trend prikazivanja najsavremenijih i najsveobuhvatnijih metoda datira još od 2009. godine. Od tada težimo da naše lekare informišemo i usavršimo, prenoseći im znanja sa najpoznatijih svetskih kongresa i organizacijom sopstvenih pod pokroviteljstvom našeg centra.

Medica Aesthetica je osnivač Antiageing Akademije Srbije (AAAS). Aktivno učestvovanje kompanije u radu akademije se osim redovne i konstantne saradnje u cilju njenog profesionalnog funkcionisanja, ogleda i u organizaciji kontinuirane medicinske edukacije i logističkoj podršci. Na akademiji postoje tri nivoa edukacije – basic (osnovni), advanced (napredni) i professional (profesionalni). Posle završenih edukacija, pohađaoci kurseva ostaju u stalnom kontaktu sa kompanijom i stručnim timom na njenom čelu i to preko “e-learning” edukacionog sistema.

Naš centar se moze pohvaliti hiljadama stručnih polaznika iz zemlje, preko 500 lekara iz zemalja regiona i nekoliko lekara iz zemalja čitave Evrope, Amerike i Azije, koji su u našem centru savladali teoretska znanja i praktične veštine.

Estetsko-edukativni centar Medica Aesthetica je bio domaćin vodećih stručnjaka iz oblasti estetske medicine. U septembru 2010. godine naš centar dovodi u Beograd Dr Jacque Le Coz, vodećeg stručnjaka iz oblasti mezoterapije sa predavačkim iskustvom koje broji hiljade obučenih polaznika. Već u oktobru iste godine kao pozvani predavač dolazi plastični hirurg iz Beča Dr Najib Chichakli, koji našoj publici govori o primeni hijaluronskih filera u estetskoj medicini.

PRVI KONGRES ESTETSKE MEDICINE I ANTIAGINGA u Srbiji održan je pod pokroviteljstvom našeg centra na Beogradskom sajmu u martu 2011. godine. Ugledni predavači, profesori iz zemlje i inostranstva, lideri u estetskoj medicini bili su prof. dr Žak le Koz, prof. dr Ljiljana Medenica, ass. dr Momčilo Ristanović, prof. dr Slavica Šiler-Marinković, dr Dušica Blagojević, dr Suzana Kostić i dr Najib Chichakli.

  • Jednodnevni kurs iz medicinskih i hemijskih pilinga održan je septembra 2011. godine, predavač i demonstrator bila je Mrs Audrey Talayrach iz Francuske.
  • U oktobru 2012. godine prvi put u srpskoj prestonici pozvani predavač bio je Dr Fernando Buffard Fita, iz Barselone, koji je predstavio novine u savremenim hemijskim pilinzima i primeni dermarolera u estetskoj medicini i kozmetologiji. Saradnja sa uvaženim profesorom i AAAS se nastavila i, u duhu dobre saradnje, profesor kontinuirano posećuje naš centar i obaveštava naše lekarima o novim svetskim trendovima i tehnikama iz ovih oblasti. Oktobra, 2014. godine Dr Fernando Buffard Fita, kao naš gost po treći put, je predstavio usavršene formule mezoterapijskih koktela, hemijskih pilinga i preparata za kućnu negu iz laboratorije INNOAESTHETICS.
  • U julu 2013. godine održana je edukacija o savremenim konceptima anti-ageinga, 3D lifting lica, vrata i dekoltea, metodom mezoniti. Poštujući najviše standarde i sopstvenu viziju, predavač na ovoj edukaciji je bio dr Muhamed plastični hirurg iz Londona.
  • U oktobru 2013. godine centar Medica Aesthetica je organizovao edukaciju o hijaluronskim filerima nove generacije sa manitolom i prednostima njihove primene. Bili smo domaćini Prof. dr. Jean Pierre Amsellem, koji je izneo prednosti, protokole i tehnike aplikacije STYLAGE hijalurnoskih filera.
  • U avgustu 2014. godine organizovana je edukacija o savremenom konceptu laserskih intervencija potpuno neinvazivnim laserom nove generacije posebno dizajniranim za upotrebu u estetskoj medicini i kozmetologiji. Pozvani predavač bila je Abigail iz Tal Aviva, Izrael.

Estetsko-edukativni centar Medica Aesthetica se ističe po svojoj multidisclipinarnosti, kvalitetu i stalnoj težnji za usavršavanjem. Svi ovi koncepti i dugogodišnje postojanje omogućili su stvaranje brenda na srpskom tržistu i mnoštvo zadovoljnih pacijenta i lekara.

Ovde se naš angažman ne završava, u želji da našim klijentima pružimo kvalitet, komfor i sigurnost, naš edukativni rad se nastavlja. Proleće 2015. godine nam donosi desetu jubilarnu edukaciju (konferenciju) po veličini, kvalitetu i posećenosti najveću do sada.

EDUKACIJA ZA KOZMETIČARE: MEZOTERAPIJA - MEZOTERAPIJSKI KOKTELI U KOZMETOLOŠKOJ PRAKSI, HEMIJSKI PILING. 28. april 2013. Od 09:30 do 14:00h, Hotel Balkan, ul. Prizrenska 1, Beograd
EDUKACIJA ZA KOZMETIČARE: MEZOTERAPIJA - MEZOTERAPIJSKI KOKTELI U KOZMETOLOŠKOJ PRAKSI, HEMIJSKI PILING 17.mart 2013. Od 09:30 do 14:00h, Hotel Park, ul. Njegoševa 2, Beograd
EDUKACIJA ZA KOZMETIČARE: HEMIJSKI PILING, 16.decembar 2012. Od 10:00 do 14:00h, Hotel Balkan, ul. Prizrenska 1, Beograd
EDUKACIJA ZA KOZMETIČARE: HEMIJSKI PILING I MEZOTERAPIJA 4. novembar 2012. Od 09:30 do 14:00h, Hotel Balkan, ul. Prizrenska 1, Beograd
EDUKACIJA: VRHUNSKI HEMIJSKI PILING U TERAPIJI AKNI, FLEKA I BORA 14. oktobar, 17:15, Sajam ``Dodir Pariza``
SVE O HEMIJSKIM PILINZIMA 10.09.2011, Hotel Continental
PRVI KONGRES ESTETSKE MEDICINE I ANTIAGINGA 12. i 13. mart na Beogradskom sajmu u Hali 4